MaciejK Zgłoś Napisano 5 Października 2018 Jak w temacie. Dzis w nocy zauwazylem ze krwetka na aptasie zjada siedzi na trachypchylie i w niej grzebie. W miejscu gdzie byla mordka widac szkielet. Jak ichronoc sie przed tym i czy taki koral odzyje? Nogdy wczesniej czegos takiego nie bylo u mnie w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 5 Października 2018 A czy koral jest w dobrej kondycji? Mi kiedyś krewetka wyjadała acanę gdy ta zdychała(z mojej winy). Myślę, że niestety czyści twoją trachypchilie z martwej tkanki... Albo kradła z mordki jakieś żarcie i trochę ją pokaleczyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 5 Października 2018 Tak była w dobrej kondycji. 2 dni wcześniej karmiłem ją do mordki i od tego czasu tak się dzieje. Czy koral odżyje?? Może jest jakiś sposób by osłonić ją od krewetek na czas regeneracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 5 Października 2018 A może z tymi krewetkami jest jak z Brzydalem? Niby je tylko aiptasie, ale potrafi też skubać inne korale.... Może @nanokaczorsię wypowie? Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 5 Października 2018 Miałem lysmata kuekenthali, mam obecnie dwie lysmata boggessi i nigdy nie zauważyłem, nie widziałem żeby zjadały korale, były jakieś straty w koralach powiązane z obecnością krewetek. Może ją za mało karmisz i z głodu zjada korale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 25 Października 2018 No i znów to samo. Odseparowałem trachypchylie by doszła do siebie. Ładnie się zregenerowała i zaczęła się pompować. Wczoraj w ciągu dnia położyłem ją na piasku a dziś w nocy znów to samo. Tracha zjedzona do samego szkieletu, a przy niej krewetki lysmata kuekenthali. Byłem pewien że krewetki zapomną o tym koralu i będzie dobrze ale mendy są pamiętliwe. Zdjęcie z wczoraj i zdjęcie z rana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach