wiesiektbg Report post Posted November 4, 2018 Witam... Mam pytanie odnośnie awarii pompy DC 3000. Otóż, pompa przestała działać. Pracowała na 3 stopniu i padła. Cały czas na sterowniku miga trzecia dioda (przy normalnej pracy swiecą się trzy pierwsze diody). Po odłączeniu pompy od sterownika, na sterowniku zapalają się trzy diody i da sie na nim ustawiać moc pompy. Podpiąłem inny zasilacz (jebao o tych samych parametrach) i kicha. Co to może być? Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted November 4, 2018 A wirnik nie jest czymś zablokowany? Quote Share this post Link to post Share on other sites
wiesiektbg Report post Posted November 5, 2018 nie, nawet po jego wyjeciu dioda w sterowniku miga Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Paragon Report post Posted November 5, 2018 7 minut temu, wiesiektbg napisał: nie, nawet po jego wyjeciu dioda w sterowniku miga W takim razie jeżeli wirnik nie jest zablokowany, bo go wyciągasz to stawiam na uszkodzony stojan albo sterownik, podmień sterownik lub sprawdz miernikiem ile V podaje sterownik na wyjściu pompy Quote Share this post Link to post Share on other sites
wiesiektbg Report post Posted November 5, 2018 sterownik podawał coś około 19/20v na wyjściu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Paragon Report post Posted November 5, 2018 15 minut temu, wiesiektbg napisał: sterownik podawał coś około 19/20v na wyjściu tam nie powinno być 24V, daj sterownik na maks i sprawdz ile podaje jak 24V, to sterownik powinien być ok, z kolei na pompę możesz podać 20-24V i zobaczyć czy ruszy Quote Share this post Link to post Share on other sites
wiesiektbg Report post Posted November 5, 2018 też tak byślałem, zeby tak zrobić Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Paragon Report post Posted November 5, 2018 będziesz miał odpowiedz czy sterownik czy pompa, jak padł stojan i jest zwarcie na stojanie, to śmietnik Quote Share this post Link to post Share on other sites
koma19755 Report post Posted November 5, 2018 Mam tę pompę. Info na priv. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bleq Report post Posted November 12, 2018 U mnie dzis dokladnie taka sama awaria chyba z 4 lata pompa smigala bez problemu, nagle padla ... Quote Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Share this post Link to post Share on other sites