DomanLBN Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Hej, po odejściu mojego brzydala w ciągu kilku tygodni mam plagę Aiptasii zakupiłem nowego od znajomego i kicha. Nie chce się czepić Aiptasii. Jakieś rady: 1) dać mu jeszcze kilka dni (jest 3 pełną dobę), wcina tylko mrożonki i micropelet 2) przestawił się dawno na "sztuczny" pokarm i nie tknie Aiptasii wiec go oddać 3) inny sposób którego nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Zapytać znajomego co Ci za rybę sprzedał heh a tak na poważnie to dać rybce jeszcze szansę i mniej dokarmiać. A tak w ogóle co brzydal to inne zachowanie, wiadomo to nie od dziś.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Spróbuj go przegłodzić albo oddaj i kup krewetki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Jak masz go 3 dni to efektów nie zobaczysz napisz po 2-3 tyg czy coś ubywa czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kowal035 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Tak jak pisali poprzednicy, potrzebuje czasu. U mnie po około miesiącu zaczely być widoczne efekty. Cytuj 330L+sump,Deltec SC 1455,6xT5 39W,Jebao RW 4 i 8,obieg DCP6500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 ogranicz karmienie może zaskoczy i będzie jadł Aiptasi ale może tez być tak ze bezie podgryzal korale ..wtedy to już eksmisja z akwa .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bonio61 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Witaj tak jak azgar napisał, daj mu trochę czasu .Miałem tak samo, obserwowałem i niestety nie widziałem żeby skubał ,ale po chyba 10- 12 dniach różyczek zaczeło ubywać . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 18 Listopada 2018 Ja kupiłem brzydale tydzień temu i to że nie je aptasi to nic, ale podgyza wszystkie korale, nawet SPS.Najgorsze że nie ma to jak teraz wyłowić. Tak że jest to loteria, i ja chyba trafiłem najgorzej[emoji24][emoji24][emoji24]Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DomanLBN Zgłoś Napisano 20 Listopada 2018 Mój poprzedni zeżarł wszystkie Zoanthusy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach