Hoom Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 15 godzin temu, silvia napisał: albo zrobić sobie "przelotkę" - ale to już indywidualnie - w/g potrzeb i umiejętności Znalazłem taki chyba będzie najlepszym rozwiązaniem bo podłączasz do usb ładowarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 Kupiłem taki , tylko podwójny . Jeden kabel usb na dwa wentylatory 120mm , łożyskowany . Powinno wystarczyć na moja szafkę 110 x 67x 95h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 6 godzin temu, Hoom napisał: Znalazłem taki chyba będzie najlepszym rozwiązaniem bo podłączasz do usb ładowarki to są wentylatory na 12V więc na 5V (bo tyle ma USB) będzie kręciło dużo wolniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 2 godziny temu, silvia napisał: to są wentylatory na 12V więc na 5V (bo tyle ma USB) będzie kręciło dużo wolniej To zes mnie teraz zaskoczył . Faktycznie jest wolniejszy 3200 vs 1200 . Wydaje mi sie ze tylko do wydmuchania wilgoci dwa wentylatory 120mm na 1200 obrotach powinny starczyć jak nie to wstawię zasilacz do nich Ps. Może dłużej łożyska wytrzymają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 17 minut temu, Hoom napisał: Faktycznie jest wolniejszy 3200 vs 1200 . Wydaje mi sie ze tylko do wydmuchania wilgoci dwa wentylatory 120mm na 1200 obrotach powinny starczyć za to będą bezgłośne (przynajmniej powinny być) powinny - daj jeden by dmuchał do szafki a drugi by wysysał z szafki - słowem "zrób przeciąg" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 42 minuty temu, silvia napisał: za to będą bezgłośne (przynajmniej powinny być) powinny - daj jeden by dmuchał do szafki a drugi by wysysał z szafki - słowem "zrób przeciąg" Nie da rady za blisko są siebie zrobię otwory po przeciwnej stronie by ciągnęło powietrze przez cała długość szafki . Co do hałasu to po tym co planuje tam wstawić podejrzewam ze to i tak będą najbardziej ciche urządzenia w mojej szafce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2018 raczej niech dmucha (suche powietrze) do szafki - dłużnej trzymają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Dokładnie. Ma wdmuchiwac powietrze do środka. Sprawdzone, jest dużo mniej wilgoci.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach