jarek35 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Jak pozbyć sie ukwialow crassa? Tylko nie piszcie , że sprzedać bo jest ich za dużo i są w takich miejscach , że na pewno nie uda się ich odczepic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selector76 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Tak czy siak chętnie kupię ustaw falownik powychodzą z za skały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Falowniki juz ustawione dłuższy czas na skałę, ale one wtedy tylko sie przesuną a mi chodzi aby je wyeliminować .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Zastrzyk z octu i po zawodach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczorek36 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 połóż na nich duża płaska skałę, tak aby nie miały dostepu do światła, wtedy jest szansa że przejda na nia i wyciagniesz je wraz ze skałka , albo powyzej opisany sposób z octem , tylko wtedy na jakiś czas wyłącz pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 tak, jak radzi kaczorek 36 - zasłoń im światło, a jak przejdą na skałkę ktorą łatwo wyjąć, to ich sprzedasz. Sam bym chetnie przytulił , chociaż mam jednego w głównym baniaczku, ale dziwlić mi sie nie chce. W ukwiałowym miałem trzy, to mi padły po przenosinach. Z tym octem to bym uważał, bo można przesadzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, wiesiektbg napisał: Z tym octem to bym uważał, bo można przesadzić Przecież ocet jest używany jako pożywka i nie ma wlać tam szklanki tylko zastrzyk około 1ml na ukwiał i po sprawie. Edytowane 21 Listopada 2018 przez andzior70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 22 minuty temu, andzior70 napisał: tylko zastrzyk około 1ml na ukwiał i po sprawie. bo gnijący ukwiał to przecież "pikuś" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 Silvia, po 5 minutach odławiasz truchło i jest pikuś bo nie ma co gnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 A to na pewno crassa a nie majano? Sorki za pytanie, zapewne crassa, ale zastanowiła mnie ta ich plaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 3 minuty temu, Nik@ napisał: A to na pewno crassa a nie majano? Sorki za pytanie, zapewne crassa, ale zastanowiła mnie ta ich plaga. zerknij w galerie kolegi - to Crassa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 widziałem akwarium co było ich z 100+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2018 4 godziny temu, Nik@ napisał: A to na pewno crassa a nie majano? Sorki za pytanie, zapewne crassa, ale zastanowiła mnie ta ich plaga. Na pewno crassa, przykrycie skały odpada bo rosną na niej też inne miękkie. Co do octu to jakoś nie jestem przekonany .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach