camelq Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 Dzień Dobry Państwu, Witam, posiadam kostkę 35x35x40L od około 5 tyg. Codziennie podziwiam życie nowe i zmiany zachodzące w moim szkle (umiejscowienie biurko -przy którym siedzę około 12-14 godzin dziennie) i zaobserwowałem dwa dziwne żyjątka. Prośbę o identyfikację. Obcy 1 - wydaje mi się że to jakiś koral, przy walce z aiptasią ( która to zwierzątko tłumiła ) stwierdziłem że wypustka jest twarda Obcy 2 - kiepskie zdjęcie zabarwione na niebiesko - ciało przezroczyste wygląda jak ośmiornica z kominem zamiast głowy serdecznie pozdrawiam Grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SgtOddball Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Jaka wielkość mniej więcej? Nr 1 Corynactis? Edytowane 22 Listopada 2018 przez SgtOddball (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 14 minut temu, SgtOddball napisał: Nr 1 Corynactis? Też tak mi wygląda. Ale co to za twarda wypustka? Może coś akurat w mordce było? 2. Nie mam pojęcia. Może w białym świetle zdjęcie by więcej pokazało... Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SgtOddball Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 Obstawiałbym na kiełża (nr 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 Wylinka może też należeć do jakiejś dzikiej krewetki, bo wąsy wydają się bardzo długie. Kielze takich długich nie mają i ich wylinki są całe przezroczyste, a te wąsy są chyba czerwone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camelq Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 rzeczywiście !!!! wylinka krewetki mam przecież wunderwaffe :-) a ja myślałem że dostanę Nobla za jakiś nowy gatunek :-) stwór na fot 1 wielkość 5-6 mm ( wysokość i średnica) obok rośnie drugie tylko pod glonami się schowało pozdrawiam i serdecznie dziękuję za pomoc wyłączyłem niebieskie świtało co to za obcy 1 Ten obcy ma twardą podstawę jakby budowało koronę (drugi podobnie) pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 22 Listopada 2018 IMO małe fungie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach