Dzicz i nawalone, jak w stodole ale to moja pierwsza próba. Spodobało mi się słodkie, choc nie uwazam, ze to takie latwe. Coś ram jednak rośnie, w tym czerwone rośliny. Gdyby nie plaga slimakow pozerajacych rośliny i te glony oplatające rosliny, jak watą, to bym była zadowolona. Oczywiście daleko moim roślinom do takiej kondycji, jak y @Raffy14 ale większość sobie rośnie.
Muszę wymienić akwarium na wyższe i jakoś to wszystko ładniej poukładać.
Z czego jestem zadowolona: czarne tło i czarny drobny piach kwarcowy to był dobry wybór. Rybkom przydennym widać piach odpowiada, a na czarnym tle rośliny i ryby ładnie wyglądają.
Podobają mi się też ryby, które wybrałam i ogólnie pomysł z akwarium towarzyskim. Do takiego litrażu jest ok, widać ruch w każdych partiach, rybki śmiałe i dobrze się chowają. Muszę im troszkę dietę zrobić, neony są za grube. Wyzeraja wiekszosc, zanim inne rybki się zorientuja, że jest kolacja
Z kiepskich pomysłów to brak filtra i pompa. Karliki to też nie był najlepszy pomysł. Jedzą tylko zywe żarcie i żeby je nakarmic muszę je najpierw zagonic do panelu. Inaczej neony im zjedzą wszystko, ile bym nie wrzucila. Choć dziś jedną z żabek przylapalam, jak upołowała małą krewetkę więc jakoś tam sobie dadzą radę, jeśli krewetki będą się mnożyć. Mimo wszystko po przeprowadzce do akwarium bez panelu żabki pójdą chyba do innego zbiornika.