Skocz do zawartości

Historia edycji

Nik@

Nik@

@Raffy14 masz gdzieś zdjęcie tamtego akwarium? To było akwarium jednogatunkowe? Jakieś roslinki były, czy tylko kamienie i piach?

Z miesiąc temu czy więcej w wazonie w kształcie walca, z 8l pojemności wyspałam na dno troche żwirku i wrzucilam kilka roślin z przycinki.  Wazon stoi przy oknie i rano przez dwie, trzy godziny świeci słońce bezpośrednio.  Rośliny natychmiast zaczynają puszczać bąbelki tlenu. Nie nawoże, nie wymieniam wody, nie natleniam, nie ma żadnego ruchu wody. Alternathera ładnie rośnie, ma duże liście, w akwarium zaczęła mi marniec, choć na początku rosła pięknie. 

Jest tam pełno ślimaków. Pomimo że ich nie karmie i łażą po liściach, nie widac dziur.

Ostatnio coś dorzucalam i zaplątały się ze  3 krewetki. Pływają już kilka dni. Ciekawe, czy przetrwają.

Pojawiły się też drobne bezkregowce podobne do widlonogow. Nie wiem skąd, bo w akwarium ich nie widzę. Widać jednak tam żyją, tylko niewielka populacja.

Nik@

Nik@

@Raffy14 masz gdzieś zdjęcie tamtego akwarium? To było akwarium jednogatunkowe? Jakieś roslinki były, czy tylko kamienie i piach?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.