PONYX Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2018 No właśnie mam taka cytryne i teraz pytanie ; skrzynia chyba mi przeciąga zmianie biegów poza tym jak zrzuca na niższe biegi to lekko szarpnie. Poza tym jak stoję np. na światach to czasem tak jakby zrzuciła bieg takie lekkie szarpnięcia. Co może być powodem czy pada skrzynia ? Czy jak jadę na automacie to mogę szybciej zmienić bieg łopatką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2018 Serio? Po pięciu latach od rejestracji (na forum o akwarystyce morskiej) napisałeś wreszcie pierwszego posta, w którym pytasz o... skrzynię biegów? Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2018 9 godzin temu, PONYX napisał: No właśnie mam taka cytryne i teraz pytanie ; skrzynia chyba mi przeciąga zmianie biegów poza tym jak zrzuca na niższe biegi to lekko szarpnie. Poza tym jak stoję np. na światach to czasem tak jakby zrzuciła bieg takie lekkie szarpnięcia. Co może być powodem czy pada skrzynia ? Czy jak jadę na automacie to mogę szybciej zmienić bieg łopatką ? Nie to forum https://citroen.org.pl/forum/viewtopic.php?t=14335 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2018 11 godzin temu, PONYX napisał: No właśnie mam taka cytryne i teraz pytanie ; skrzynia chyba mi przeciąga zmianie biegów poza tym jak zrzuca na niższe biegi to lekko szarpnie. Poza tym jak stoję np. na światach to czasem tak jakby zrzuciła bieg takie lekkie szarpnięcia. Co może być powodem czy pada skrzynia ? Czy jak jadę na automacie to mogę szybciej zmienić bieg łopatką ? Łopatkami możesz zmieniać jak chcesz. Automat i tak dopasuje pod siebie. A za to szarpnięcie tzw. kopnięcie i przeciąganie odpowiada sprzęgło. Do wymiany, jeżeli chcesz nadal pojeździć tym autem to nie bierz regenerowanego tylko nowe. Przy ookazji wymiana oleju w skrzyni. Mi krzyknęli 11tyś za robotę skrzyni, jeżdżę tak jak jest, przyzwyczaiłem się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2018 łopatki to zwykła elektroniczna ściema, a tak swoja drogą cytryniarze to specyficzni ludzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach