NAP Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 po 3 tygodniach cyanoclean od KZ...cyjano bez zmian. Tam gdzie było tam jest...po odessaniu 2,3 dni i powoli wraca. Producent informuje, że kuracja może trwać nawet 8 tygodni więc kontynuuje podawanie. Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Aby wspomóc cyanoclean, postanowiłem zamienić NoPoX na ocet (wyczytałem, że NoPoX może karmić cyajno, a ocet nie ) nie będę robił podmian oraz skróciłem czas świecenia do 9,5 H dziennie, pożyjemy zobaczymy czy to coś da. Dzisiejsze parametry no3 2,5 po4 0.06 ca 405 (daje 5ml Ca Plus od AF dziennie) mg 1320 - kh 7,6 dodaje 6 ml kh blend co trzeci dzień ph 7,85 zasolenie 1.024 Pojawiło się kilka małych aiptasi, dziś powinny dotrzeć krewki boggesi od Konrada, więc liczę że się z nimi sprawnie rozprawią. Edytowane 2 Lutego 2019 przez NAP (wyświetl historię edycji) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) po tygodniu cyjano wyraźnie mniej. widać trochę na piasku jeszcze, ale skały już czyste. Widać, że podjęte zmiany dają efekt, więc kontynuuje brak podmian. Po zmianie NoPox na ocet trochę wzrosły Po4 i No3 więc zwiększam dawkę aby się wstrzelić. Od dziś idzie 15ml dziennie. Dzisiejsze parametry no3 5 po4 0.11 ca 420 (daje 5ml Ca Plus od AF dziennie) mg 1450 - kh 7,9 dodaje 6 ml kh blend co trzeci dzień ph 7,89 zasolenie 1.024 Edytowane 9 Lutego 2019 przez NAP (wyświetl historię edycji) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mini Zgłoś Napisano 12 Lutego 2019 W dniu 13.12.2018 o 20:29, NAP napisał: Odpieniacz tunze 9012 Jak się sprawdza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 12 Lutego 2019 13 minut temu, Mini napisał: Jak się sprawdza? Ja jestem zadowolony, pieni jak trzeba, czasem puści trochę bąbli do akwarium (nie mam sumpa), ale po jakimś czasie się uspokaja. Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Chcąc zautomatyzować proces dozowania, aby ułatwić sobie życie postanowiłem wystartować z ballingiem, a ponieważ praktycznie wszystkie produkty jakie używam to aquaforest wybór padł na: Na początek ustawiłem pompy na 20 ml dziennie każdego płynu w czterech dawkach, zobaczymy jak będą wyglądać parametry po kilku dniach. Edytowane 16 Lutego 2019 przez NAP (wyświetl historię edycji) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 21 Lutego 2019 Po 6 tyg stosowania cyanoclean, oraz 3 tyg zmian w czasie świecenia i braku podmian cyjano odeszło:) od kilku dni nie ma ani najmniejszego śladu:) W sobotę zrobię podmiankę ciekawe czy wróci, czy to już trwały efekt Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Dzisiejsze parametry no3 5 po4 0.04 ca 410 mg 1370 kh 7,8 ph 7,91 zasolenie 1.025 Edytowane 23 Lutego 2019 przez NAP (wyświetl historię edycji) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Ślicznie Piękna dunka,favia też niczego sobie,ładne kolorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 30 minut temu, @Beti napisał: Piękna dunka,favia też niczego sobie,ładne kolorki Dziękuję, zdjęcia z komórki nie oddają kolorów w pełni (muszę się trochę w tym podszkolić ) Niedługo przenosiny, więc mam trochę obaw jak to wszystko będzie wyglądać... Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 9 Marca 2019 Dzisiejsze parametry: no3 5 po4 0.09 ca 440 mg 1400 kh 7,8 ph 7,83 zasolenie 1.025 W akwarium wszystko ładnie rośnie, powoli zaczynam planować przekładkę, pewnie w okolicach środy przyjdzie nowy baniak., ale to już będę opisywał w nowym wątku. Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 30 Marca 2019 proszę moderatora o zamknięcie tematu Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach