fifek33 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2018 Koledzy będę zamawiał akwa nowe optiwhite o wymiarach 130x50x50 z kominem zewnętrznym na prawym boku jakiej wielkości polecacie komin ? Na całej głębokości czy na 30cm. I jakie otwory ? Czy 5cm starczy różnica wysokości między ścianka komina a przelewową? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2018 Zrób akwarium minimum 60 cm szerokie. Ja mam 130x65x60 i nie ma za dużo miejsca, a ty w 50 to już w ogole nie będziesz miał. U kogo będziesz zamawiał akwarium? Ja mam komin na środku i ma 15x30x15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2018 Myciok.pl albo erybkaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2018 to firma powinna wiedzieć jaki komin i jakie otwory do danego litrażu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2018 Podajcie wasze wymiary kominów koledzy doradźcie czy zrobić na całej szerokości czy do połowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2018 Ja u siebie planuję jak najszerszy po środku szyby, przynajmniej na 35cm przy szerokości akwarium 60cm. Popatrz sobie w dziale nasze akwaria na zbiorniki o podobnych wymiarach i dopytaj autora wątku jak nie ma opisu komina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 Akwarium i sump zamówione temat do zamknięcia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2018 5 cm poniżej krawędzi może być mało. Miałem właśnie tak zrobione i potem woda przy falowaniu odbijała się od wzmocnień wydając dźwięk. Poza tym zdarzało się, że woda wylewała się właśnie na wzmocnienia. Lepiej zrób sobie w granicach 7, 8cm samym grzebieniem możesz sterować wysokością od 7 cm do blisko 9. Poza tym dokleić żeby podnieść poziom wody zawsze łatwo możesz, a obciąć jest dużo trudniej. Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach