qwas138 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2019 (edytowane) Witam mam pytanie stosuje ktoś witaminy dla dzieci juvit multi do akwarium morskiego ? Edytowane 17 Stycznia 2019 przez qwas138 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 ja jak sporo akwarystów dodawałem CEBION (wit.c w płynie) na akwarium 900 litrów, lałem 50 kropel tygodniowo, zero plag, zero ospy. ładniejsze wybarwienie zoa. Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 może lepsze bylby cebion multi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwas138 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 Właśnie wiele osób dodaje te witaminy a które będą lepsze juvit czy te cebion Multi i ile kropli codziennie dodajcie na 100l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 Ja dodaje multiwitaminę do jedzenia ryb, co skutkuje również dodania ich do akwarium. Jedną kroplę na dwie kostki. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 Ja dodaję raz na tydzień jedną saszetkę vibowitu na 2500 l w obiegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 A nie lepiej użyć jednak coś akwariowego? bez cukru,olejków pomarańczowych kwasku cytrynowego itp wtedy proporcje sa bardziej dobrane do morskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Przez 15 lat używam vibowitu i jest ok. Najpierw w słodkim akwarium a później w każdym z czterech moich morskich akwariów. Edytowane 18 Stycznia 2019 przez waldek123blau (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 A jak to jest co to zmienia pytam jako nowicjusz? Bo zakładając że dajemy tą jedną szaszetkę vibowitu i w niej jest załóżmy 40mg vit c(nie wiem ile jest faktycznie), to na 2500L wody to jest bardzo znikoma ilość do tego dochodzi utlenianie pod wpływem światła temperatury. Cukier to raczej dobra pożywka dla bakterii więc może być in plus, zresztą to i tak niewielka ilość. Ciekawe ile faktycznie tych witamin trafia do żywego organizmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2019 8 godzin temu, fannadil napisał: A jak to jest co to zmienia pytam jako nowicjusz? Bo zakładając że dajemy tą jedną szaszetkę vibowitu i w niej jest załóżmy 40mg vit c(nie wiem ile jest faktycznie), to na 2500L wody to jest bardzo znikoma ilość do tego dochodzi utlenianie pod wpływem światła temperatury. Cukier to raczej dobra pożywka dla bakterii więc może być in plus, zresztą to i tak niewielka ilość. Ciekawe ile faktycznie tych witamin trafia do żywego organizmu. Vibowit to nie jest jedyna rzecz którą dodaję do akwarium. Leję jeszcze całą kolekcję bakterii, mikroelementy, wódeczkę, jod, strond i wiele innych rzeczy Pytanie było odnośnie witamin dla dzieci więc napisałem o witaminach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach