SQNS Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Czesc Wszystkim, blazny zlozuly ikre u mnie w zbiorniku. Czy jestem wstanie to odchowac czy zostawic na pastwe losu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 U mnie składają regularnie,niestety nic z tego,nie w głównym zbiorniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 37 minut temu, SQNS napisał: blazny zlozuly ikre u mnie w zbiorniku. Czy jestem wstanie to odchowac czy zostawic na pastwe losu? W akwarium z innymi rybami nic z tego nie wyjdzie. Trzeba mieć specjalistyczny pokarm i odpowiednie warunki tzn inne akwarium i sprzęt Nic nie rób pozostaw ikrę tam gdzie jest. zalukaj też tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SQNS Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Szkoda ze noc sie nie da zdzialac. Moge ewentualnie komus chetnemu oddac ikre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Przenoszenie ikry lub larw nie ma sensu. Są zbyt delikatne. Przenieść trzeba parę ryb. Ma to sens jeśli jest to ciekawa odmiana albo jeśli jest to wyjątkowo dobra para, która wytwarza dobrą ikrę z której lęgnie się dużo zdrowych larw. Jeśli jest to ciekawa para to ja chętnie się wymienię na przykład na krewetki na aiptasie albo czarne błazny z mojej hodowli. Nie ukrywam że wycierające się pary ryb są bardzo cenne więc krewetek i ryb żałował nie będę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach