tadzik443 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Jakis czas temu kupilem fajnego duzego sarco, ktory sie pompowal, ale ciezko bylo dostrzec jego srodek bo lezal sobie swobodnie na skraju akwarium. Po paru dniach spostrzeglem srodek i wydawal mi sie dziwny, a na nim jezowiec diadema. Z 15cm kapelusza zostal 3cm skrawek sarco. Dodam ze nie mam wogole glonow na skalach. Czy jest mozliwe zeby jezowiec konsumowal go zdrowego czy poprosu sie rozpuszczal i diadema go zjadala ? a moze poprostu to zbieg okolicznosci ze tam siedzi jezowiec ?. Czym dokarmiac diademe lisciem salaty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 Ja na diademe pipetą dawałem mrożonki, łapała apartem ambukularnym i do pyska przenosiła kawałki mrożonki głodny jeżowiec może zjeść korala, u mnie w Euphylii zjadł całą podstawę - pieniek i główki spadły na piach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muniek1997 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2019 mysle ze raczej nie ewentualnie glony z niego, jezowiec zawsze cos znajdzie resztki glonow na szybach,skale resztki jedzenia dla ryb…bynajmniej u mnie tak jest przejechal chyba z 1000 razy po roznych koralowcach ale zadnego nie ugryzl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gato Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 Moja diadema raczyła się pięknymi acanami i dostała eksmisje z baniaczka Dokarmiaj ją tak jak robi to @Ura lub zostaw jej gdzieś kawałek alg nori, sałaty etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bruce89 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 U mnie tez ruszała acany i lobophylie odrazu dostał eksmisje na żywo złapałem jak siedziała na lobophyli z głodu prawie cała zjadła nie wiem jak jest z innym jezowcami ale diadema z głodu wszystko zje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 Byłem przekonany że na 100% to glonozerca dziś postaram się mu dać sałatę zymska spazonaWysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 59 minut temu, Gato napisał: Moja diadema raczyła się pięknymi acanami i dostała eksmisje z baniaczka Dokarmiaj ją tak jak robi to @Ura lub zostaw jej gdzieś kawałek alg nori, sałaty etc. ja dokarmiałem, przez jakiś czas, w końcu nie wytrzymałe i wymieniłem się za korale i teraz diadema śmiga w innym zbiorniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bruce89 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 Ja swoją diademe wrzuciłem do sumpa idealny wyczyszczony sump za kilka dni przerzucę go do następnej komory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2019 U mnie diademia dobrała się do lobophyllii i dostała eksmisję z akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach