Skocz do zawartości

Historia edycji

chwialek

chwialek

29 minut temu, Paragon napisał:

długoterminowym działaniu trzeba juz pytac uzytkowników,

Wszystko zależy czym karmimy korale - światłem czy dodatkami do wody. @AnT jesteś tu dobrym przykładem na odżywienie korali w sposób alternatywny. Może błędnie zakładam ale chyba część pokarmów dopiero w fazie rozmiękania w systemie uwalnia do wody substancje odżywcze konsumowane przez koralowce.
20 mikronów przepustowości to ma czysta włóknina przez którą przepływa ilość wody nie uruchamiająca rollermata. Wraz z przytykaniem włókniny zmniejsza się przepływ i nie jest to już 20 mikronów, a mniej. Karmimy i równocześnie usuwamy pokarm im więcej karmimy tym więcej usuwamy. Im większy przepływ ustawimy na rollermat tym krócej pokarm ma kontakt z wodą i życiem w baniaku. Może mam błędne przemyślenie tematu...

Czy powinniśmy zatem montować go na 100% spływu? @JadwigaMorska Marcinie - Jeśli dobrze pamiętam to jako jeden z pierwszych ukazałeś rollermat - w wersji oryginalnej - jak wyglądają twoje spostrzeżenia po dłuższym okresie użytkowania urządzonka?

chwialek

chwialek

8 minut temu, Paragon napisał:

długoterminowym działaniu trzeba juz pytac uzytkowników,

Wszystko zależy czym karmimy korale - światłem czy dodatkami do wody. @AnT jesteś tu dobrym przykładem na odżywienie korali w sposób alternatywny. Może błędnie zakładam ale chyba część pokarmów dopiero w fazie rozmiękania w systemie uwalnia do wody substancje odżywcze konsumowane przez koralowce.
20 mikronów przepustowości to ma czysta włóknina przez którą przepływa ilość wody nie uruchamiająca rollermata. Wraz z przytykaniem włókniny zmniejsza się przepływ i nie jest to już 20 mikronów, a mniej. Karmimy i równocześnie usuwamy pokarm im więcej karmimy tym więcej usuwamy. Im większy przepływ ustawimy na rollermat tym krócej pokarm ma kontakt z wodą i życiem w baniaku.

Czy powinniśmy zatem montować go na 100% spływu? @JadwigaMorska Marcinie - Jeśli dobrze pamiętam to jako jeden z pierwszych ukazałeś rollermat - w wersji oryginalnej - jak wyglądają twoje spostrzeżenia po dłuższym okresie użytkowania urządzonka?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.