ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 27 minut temu, rmatysiak napisał: wiesz może coś więcej o nowych modelach ? Z tego co się dowiedziałem to lampy można zamawiać indywidualnie do danego zbiornika. Ja tak jak pisałem wyżej czekam na sterownik a potem dopiero będę zamawiał lampę pod kostkę 40x40. Mnie interesuje kwadratowa a nie prostokątna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divennn Zgłoś Napisano 8 Lutego 2019 20 godzin temu, iplouify napisał: Powiedzcie mi czy dalej lać małe ilości bakterii ? daje raz na jakis czas pół kostki artemii Bakterii nie dawaj już , odłóż je , artemii też nie i czekaj jak sytuacja będzie się rozwijała na przestrzeni tygodni , żebyś znowu nie zrobił sobie gnojówki z tej wody dając artemie cały czas , 1 kostka na start wystarczyła by w zupełności i nic więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iplouify Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) witam, mineło 2 miesiące od zakwitu. użyta została lampa uvc na 7 dni. Wybiła bakterie, akwarium sie wyklarowało, ale nie do konca. Do akwarium nie lałem bakteri przez 2 miesiące. i teraz pytanie. do tej pory czasami zamglenie się nasila i w różnych godzinach znika. Nie wiem czy wpuszczać pierwsze życie, bo jeszcze nic tam nie ma. Akwarium sie kręci 3 miesiące. Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez iplouify (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kareks Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2019 A jakie sa parametry pH, kH, Ca może to zmętnienie to nie od bakterii do końca . Cytuj 650l w obiegu prowadzone na paletkach plus NoPOx, odpieniacz SKIMZ SM201, obieg Jebao 8000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iplouify Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2019 Parametry w normie, Ca w normie, myslalem ze skała puszcza wapno ale nie. 100% bakterie, bo jak poszczuje je lampa na kilka h to spada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach