sebo8877 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Panie i Panowie Na początku dzięki za każdą sugestię i ta na + i na - Jest to nowy sump pod działającą 400 setkę - bo ten obecny na poziomie około 70l niestety nie wyrabia i muszę coś podziałać - jezlei to nie zaskoczy PODDAJE się i jeb...e tym wszystkim... Wszystkie sugestie mile widziane. Czy kolejność DSB potem REFUGIUM ok czy zamienić kolejność. Pozdrawiam i dzięki za komentarze Przekrój SUMP.pdf Nowy sump do 390 l-Model.pdf Edytowane 31 Stycznia 2019 przez sebo8877 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 Musiałem to sobie rozrysować aby zakumać. ;-) Wygląda to ciekawie. Jedno pytanie mi się nasunęło, naniosłem na zdjęcie. I jeszcze z ciekawości, zastanawiam się, dlaczego dałeś skarpetę w komorze podmian? Myślisz, że się przyda? Ciekawi mnie też ten pomysł skały pod odpieniaczem, bo jakby nie było, od dna tej komory do przelewu woda musi pokonać aż 40 cm. To dużo według mine. Myślę, że będzie potrzebny tam jakiś cyrkulator na dole skierowany ku górze. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebo8877 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Ta komora przed Dsb jest po to żeby wyhamowac przepływ przed Dsb żeby mi nie wydmuchiwalo piachu. Co do komory podmiany Woda pójdzie tam ze spływu, jest podzielona na komorę odpieniacza i komorę podmiany. Rurociąg jest ten sam ale ma zawór. Jak go zamykam całość zrzutu idzie do komory odpieniacza. W podmianie zostaje woda zaworem ręcznym na dole spuszcza te 30 l do kanalizy, wsypuje sól pompuje Ro włączam cyrkulator mieszam otwieram zawór że spływu i następuje podmiana z automatu. Co do skały pod odpieniaczem jak będzie to wymagało cyrkulacji wsadze tam cyrkulatorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach