fifek33 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 Dziś zrobiłem pierwsze testy 5 dni po zalaniu Zalane woda z erybki NO2 0,5 NO3 50 PO4 1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 no to powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2019 Mam pytanie jak ustawić odpieniacz stosunek powietrza do pobieranej wody? I mocy pompy która jest regulowana ?Odpieniacz to skimz SN 147Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basterek-4 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2019 Na tym etapie możesz sobie darować testy, podmiany itp. Odpieniacz też nie ma co odpieniać. Jeśli jednak bardzo chcesz ustaw na mokrą pianę, zobaczysz co wyrzuca. Cytuj 150x50x50 + sump 103 l. 55 kg LR + 9 kg LS , cyrkulacja 2 x JVP 102, obieg At-306, odpieniacz - stożkowy, światło 2 x 54 t5 + HQI 70W + 120W LED, start 13.08.2010 Kupię szczepki korali miękkich i LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Dziś 6 dzień od zalania i pojawił się brązowy nalot na skale Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Brawo,czyli objaw ze akwarium ma wodę i sól. cierpliwość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2019 Dojrzewanie idzie równo [emoji2]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 Dziś 2tyg od zalania no3 100 i brązowy piach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2019 19 minut temu, fifek33 napisał: Dziś 2tyg od zalania no3 100 i brązowy piach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ja mam chyba szczęście ponieważ 3 razy ruszałem prawie od nowa(przesiadki na większe ) najwięcej no3 było 25 i generalnie obyło się bez plag (było troszkę okrzemek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2019 Dziś no3 ok 70NO2 i PO4 zeroAle brązowy nalot na skałach i piachu dalejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 W wtorek mija miesiąc od zalania dziś no3 100 w sumpie purigen nano bio sphere a azotany nadal wysokie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Na tym etapie "pochłaniacze " nie potrzebne. Dajesz bakterie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Tak bacterya i pożywka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Już pojawiły się małe białe robaczki na szybach. Czy mógłbym wsadzić jednego jakiegoś ślimaka by ten piach ruszał ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 możesz włożyć nawet 2 albo 3 lub więcej..pod warunkiem ze nie ma amoniaku. Daj nassariusy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Tylko no3 jest wysokieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 nie wydaje mi się żeby no3 zaszkodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 NO2 0,25Po4 0Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2019 Po 2 miesiącach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach