SpCn85 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Cześć, mam pytanie- jak to jest z żywą skałą? Czy właściciele sklepów chcą nas nabić w butelkę i sprzedają nam skałę ożywioną, czy rzeczywiście dalej mogą ją importować? Jednocześnie chce się dowiedzieć czy pytał ktoś w sklepie o przedstawienie pozwoleń na import i jakie były reakcje właścicieli sklepów, które ją proponują? Tak czy inaczej jak ktoś pisze np. "żywa z Indonezji" a sprzedaje ożywioną to przecież popełnia przestępstwo! Proszę o info, uwagi,spostrzeżenia .. a może ktoś z właścicieli sklepów chce się pochwalić, że jego skała jest Żywa i przedstawić dokumenty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Tak ma wyglądać żywa skała,a jak tak nie wygląda to jest tylko moczona i udawana ze jest żywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SpCn85 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Co do wyglądu to wiem o co chodzi..bo kilkanaście lat temu taką kupiłem! Było w niej wszystko- wężowidła, gąbki, asteriny, ślimaki, rurówki, nawet pistoletowa... Pytanie jest jedno! czy da się taką skałę jeszcze kupić, czy prawnie już to nie jest możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 2 minuty temu, SpCn85 napisał: Co do wyglądu to wiem o co chodzi..bo kilkanaście lat temu taką kupiłem! Było w niej wszystko- wężowidła, gąbki, asteriny, ślimaki, rurówki, nawet pistoletowa... Pytanie jest jedno! czy da się taką skałę jeszcze kupić, czy prawnie już to nie jest możliwe? Szczerze? Jedynie od morszczaka,wątpię czy w sklepie taką o jakiej piszemy dostaniesz,może ale cena 60-80 za kg (ale taką jak mówisz i z tego zdjęcia) ja wątpię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 Nie da się. Był niedawno taki temat, też takiej skały szukałem. A może inaczej - da się, ale jest to nie opłacalne Ja mogłem mieć za 120zł za kg heh Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 4 Lutego 2019 5 godzin temu, fresz33 napisał: Nie da się. Był niedawno taki temat, też takiej skały szukałem. A może inaczej - da się, ale jest to nie opłacalne Ja mogłem mieć za 120zł za kg heh Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka To się pochwał skąd może kupił bym sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spcn Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 6 godzin temu, azgar napisał: To się pochwał skąd może kupił bym sobie Dokładnie..można by dołożyć 2-3kg do suchej..zawsze to jakieś życie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Lutego 2019 Crazycoral i w tamtym czasie odezwał się też Sohal. Zapytajcie te sklepy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heatbeat Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 O ile dobrze pamiętam, to pod koniec roku ktoś zamawiał z whitecorals - 25 Eur/kg. Jakość miała ponoć urywać zadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spcn Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 W dniu 7.02.2019 o 21:40, heatbeat napisał: O ile dobrze pamiętam, to pod koniec roku ktoś zamawiał z whitecorals - 25 Eur/kg. Jakość miała ponoć urywać zadek. Cholera..daleko trochę Ale dzięki za info...szkoda, że w PL nie można już kupić dobrej...nawet za 2 razy taką cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kris88 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 W dniu 9.02.2019 o 12:01, Irmina napisał: żywą skałę , o której wszyscy z rozrzewnieniem wspominają można sprowadzić z Austarlii ale jej koszt to tak ok. 100-120zł/kg, wiec raczej bez szans na sprzedaż Taki cytat z innego tematu. Także można dostać żywą skałę w Reefshopie. Cytuj ch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heatbeat Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 Whitecorals wysyłają do naszego kraju. Inne sklepy z niemcowni też. Zapytaj jeszcze Seba z seafarm - chyba też był w stanie coś zorganizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldit1 Zgłoś Napisano 21 Marca 2019 Może głupie pytanie . Ale jaka różnice wam robi czy skałę ożywia skośnooki mieszkaniec wyspy . I robi to w oceanie. Czy sklep który ożywia w swoim obiegu z akwariów. No chyba ze kochacie aptazję majano i inne plagi. Cytuj gallus in suo sterquilinio plurimum potest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach