Maxsail Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 Witajcie Mam problem z kaktusami o ile dobrze nazywam te korale. Wstawiam zdjęcie z pytaniem czy to problem oświetlenia. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to. Ale może powinienem poszukać problemu w innym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 Sam chciałem kupić ostatnio, ale w sklepie mi sami powiedzieli, że połączenie moich miękkich z SPSami, to ciężki temat. Jak podejrzewasz sam, że ma za mało światła, to dlaczego nie dałeś go na górę. Jaki to by nie był SPS, to lubi dużo światła oraz mało No3 i mało Po4... Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johny191919 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 (edytowane) Ja mam kaktusa dosc nisko, bo lampa jest mocna i mysle ze daje rade. To jest prosty sps, u mnie bardzo duzo jest miekkich nawet obok kaktusa. Przyrosty widoczne gołym okiem. Według opisu mocne swiatlo i cyrkulacja dla niego Edytowane 7 Lutego 2019 przez Johny191919 Dodanie watku (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxsail Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 Tutaj pytanie jest czy światło nie jest zbyt mocne. Mam ledową lampę. Mogę ja podkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 Tak dla poprawności to Pavona Cactus jest lps'em i nie potrzebuje dużo światła - u mnie jest na dnie zbiornika w kącie i daje rade. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 Ja tez ja mam ,jest to bardzo prosty i malo wymagajacy koral,jeden stoi na dnie ,nawet lekko w cieniu a drugi jest nieco wyzej ,nie zauwazylem zeby byla miedzy nimi jskas roznica.paramatry mam na moje oko niewykrywalne kh okolo 7 zasolenie 35.Zauwazylem ze jak ma za duzo swiatla to sie robi bardzo jasna /wyplowiala .Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel23 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2019 masz jeszcze te lampe 50w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach