jacgues Zgłoś Napisano 23 Lutego 2019 Cześć, mam pytanie. Czy warto tę rybę kupić w stadku? Mam obecnie jedną i wydaje się dość strachliwa - cały czas siedzi w cieniu, częściowo skryta, wychylając się tylko na chwilę. 128l, dojrzały zbiornik, obecnie jest w nim także babka piaskowa, Mandaryn Wspaniały, Krewetka Czyszcząca, różne kraby i ślimaki, będą też Amphipriony i myślę o Dascyllus'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaer Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Miałem tę rybkę, naprawdę ładna, ale z mojego doświadczenia wkrótce będziesz chciał się jej pozbyć, a nie dołożyć jeszcze jedną :-) bardzo agresywne i terytorialne ryby, również wewnątrz gatunkowo.... niestety Cytuj start 04.02.2014 120x60x60=432l sump 84l PS metis 2x150w whiteskim200 1xJebaoo 40wp DC6000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Druga rzecz, ta rybka jest ładna tylko, jak jest młoda. Z czasem traci swoje neonowe wzorki i robi się taki szaraczek. Garbiki są tanie, czesto nawet ladne, ale to są w wiekszosci agresywne ryby. Jest spory wybór łagodnych rybek do małego litrazu, tylko trzeba na nie troszkę wydać. Lepiej poczekać na orzyplyw gotówki i kupić rybkę piękna i łagodną, niż nawrzucac tanich garbikow, a potem na nie przeklinać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach