major160 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Witam To mój pierwszy post na forum. Po długim czasie udało się mi nabyć moje akwarium 700 litrowe. Niestety do transportu musieliśmy pociąć zbiornik. Teraz potrzebuję kogoś dobrego kto mi sklei je w domku w Łodzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Witam Też mnie czeka rozklejenie zbiornika wiec zapytam , jakich narzędzi użyliście by rozkleić ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Struna od gitary Tnie pięknię p.s Co jak co ale by oszczedzać na szkle do nowego akwarium Na tym to nigdy sie nawet nie zastanawiałem - tylko nowe . Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 12 minut temu, AnT napisał: Struna od gitary Tnie pięknię p.s Co jak co ale by oszczedzać na szkle do nowego akwarium Na tym to nigdy sie nawet nie zastanawiałem - tylko nowe . Witam Myślałem o nożyku do tapet Teraz, JerzyB napisał: Witam Myślałem o nożyku do tapet Szkło bez zarysowań , szkoda 1,5 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Rozcinałem dwa razy 200L i kilka mniejszych , wszystko żyletką , zwilżoną jakimś smarowidłem (np olej silikonowy ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Zależy jaka jest warstwa silikonu między szybami, jak ktoś ścisnął szyby podczas klejenia na praktycznie styk to nie jest zbyt łatwo rozkleic ale gdy jest szczelina to nowe ostrze od nożyka do tapet i bez problemu da się rozciąć, gorzej z czyszczeniem resztek. Edytowane 24 Lutego 2019 przez andzior70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 4 godziny temu, andzior70 napisał: Zależy jaka jest warstwa silikonu między szybami, jak ktoś ścisnął szyby podczas klejenia na praktycznie styk to nie jest zbyt łatwo rozkleic ale gdy jest szczelina to nowe ostrze od nożyka do tapet i bez problemu da się rozciąć, gorzej z czyszczeniem resztek. Spoina ma 2mm więc jednak nożyk no i może smarowany olejem . W najbliższą niedziele będę to robił , napisze jak mi poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2019 Bez oleju dasz radę, zrób sobie tylko jakiś uchwyt abyś w razie "W" mógł docisnąć ostrze dwoma rękoma i powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axelf88 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2019 Wsadź żyletkę między szybę i z dwóch stron złap ją szczypcami i jedziesz z koksem, palce całe a szyba odcięta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 26 Lutego 2019 15 godzin temu, Axelf88 napisał: Wsadź żyletkę między szybę i z dwóch stron złap ją szczypcami i jedziesz z koksem, palce całe a szyba odcięta To przy małym zbiorniku moje akwarium ma 65cm wysokości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach