lapsiak84 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 Witam. Mam pytanie. Czy silikonem akwariowym KA 12 z firmy LAKMA da się (można) kleić pod wodą? Chciałbym na powrocie dołożyć kolanko a niestety nie mam możliwości spuścić tyle wody i osuszać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 Jak na powrocie to chyba nie ma problemu żeby skleić to normalnym klejem na wyłączonym obiegu, chyba, że to kolanko ma być gdzieś w głównym zbiorniku ale nic nie napisałeś szczegółowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 Jak na powrocie to chyba nie ma problemu żeby skleić to normalnym klejem na wyłączonym obiegu, chyba, że to kolanko ma być gdzieś w głównym zbiorniku ale nic nie napisałeś szczegółowo. Tak sorry nie napisałem że w głównym. Zamiast locklina zrobilem dysze. Ale skierowalem ja w dół. A chcę dać kolanko aby woda pedziła w bok nie w dół. A zwykłym tangitem nie da sie pod wodą skleić?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 5 Marca 2019 A po co to kleić, sklej to nowe kolanko z kawałkiem rurki i daj na wcisk w to obecne. Jeszcze będziesz miał z czyszczeniem łatwiej i kierunek będziesz mógł sobie ustawiać:). Mam tak u siebie tylko u mnie leci 1000l/h a nie kilkanaście tysi l/h z pompy zasilającej, także musisz przetestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Niewiem czy to tak samo czy podobnie jak Kondrad_Wwa pisze, ja dawałem klej w kolanko klej na rurę wciskałem przekrecalem prawo lewo wyciągnąłem kolanko poczekałem aż klej zasechł i teraz mam takie nakładane z oporem ciężko idzie ale jest możliwość kierowania strumienia wody. Klej do hydrauliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 6 Marca 2019 Niewiem czy to tak samo czy podobnie jak Kondrad_Wwa pisze, ja dawałem klej w kolanko klej na rurę wciskałem przekrecalem prawo lewo wyciągnąłem kolanko poczekałem aż klej zasechł i teraz mam takie nakładane z oporem ciężko idzie ale jest możliwość kierowania strumienia wody. Klej do hydrauliki Chyba podobnie, albo można dać cienko taśmy teflonowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach