uganda79 Zgłoś Napisano 7 Marca 2019 Witam prosze o pomoc hepatus puszcza baki plywa bokiem i chowa sie w skale co jakies 5 minut wyplywa skubie trawnik apetyt ma bo jedzonko jak podaje to jak by tydzien nie jadl mam go od 1,5 roku zero plam typu ospa wydaje mi sie ze tak jak by byl wzdety jedna kostka dziennie pokarmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Marca 2019 Wypierdzi się i mu przejdzie. Możliwe że to przez złą dietę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Młot - Kwidzyn Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 Mojemu zawsze czosnek pomaga. Trzeba wymoczyc mrożonke w czosnku i podać. Pomaga na wszystko. Cytuj na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 Hepatusa to powinien pokarmy roślinne mieć i algi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 10 Marca 2019 A ma towarzystwo innych pokolcow? Te rybki mają trochę obrzydliwy zwyczaj jeść kupy kolegów z akwarium, ponoć im to pomaga uzupełnić mikroflore bakteryjną wspomagającą trawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Młot - Kwidzyn Zgłoś Napisano 11 Marca 2019 Podobno tak jest ale mój pływa zupełnie sam od jakiś 4 lat i nie widzę żadnej zmiany z tym związanej. Świeżo zakupiona rybka może mieć potrzebę uzupełnienia flory bakteryjnej w żołądku, może tez potrzebować drobnego piasku do rozcierania pokarmu zielonego. Ja w swoim baniaku nie mam piasku od 3 lat i tez nie ma problemu. Hepatus lubi mrożonki więc czemu ich nie podawać. Algi nori też wsuwa jak szalony. Podaje tu swoją opinię która wynika z chowu jednego egzemplarza od jakiś 11 lat. Podejrzewam że każda ryba podobnie jak i zbiornik jest inna :). To taki świetny tekst jak coś komuś nie idzie pozdro Cytuj na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach