Panie i Panowie problem nadal nie został naprawiony. Kupiłem od nowa całą nowa hydraulike(spływ choć w tym wypadku powrót) zmieniłem średnicę rur z 25 na 32, założyłem kolanka lukowe, całość po kleilem klejem do pvc nie oszczędzając go. Założyłem i problem nadal jest. Mam babelki z rury. Rozmawialem o tym z gościem ze sklepu w którym kupuje to mi powiedział że jeżeli wszystko jest szczelne to mię ma takiej możliwości żeby tak było. Nawet odradzal kupno przeróbek na 32 bo to bez sensu ale uparlem się żeby wykluczyć jakieś tam możliwości. Ponownie ściągnąłem cały system, wszystkie łączenia dodatkowo zabezpieczyłem sylikomem akwarystycznym a gdy wyschlo owinelem wszystkie połączenia ciasno i grubo czarną taśmą izolacyjna. Puki co założyłem ale czekam do jutra z testowaniem bo nie chce ryb denerwować jak już noc maja. Wszystkie prace związane z klejeniem wykonałem na balkonie tak żeby nie truć domowników i mieszkańców zbiornika.
@Sagerrak1 @Darek85 masz jeszcze jakieś pomysły? Dodam że gdy prowizorycznie złożyłem pionowy spływ z tego co mi wcześniej zostalo, uszczelniajac jedynie taśmą teflonowa wszystko dzialalo. Gość w sklepie mówi że zjawisko kawitacji nie jest możliwe w tym przypadku i nigdy nie miał z podobną sytuacja problemów składając wielokrotnie hydraulika w sklepie jak i u klientów.