1 godzinę temu, Mini napisał:A co z lampą?
a uważam że za mocno nią dajesz zmniejsz trochę i zaobserwuj korale i tak jak napisał Ci kolega @Steronzmień układ
3 godziny temu, Mini napisał:Tak widziałem ten film dlatego zacząłem się zastanawiać czy te kulki faktycznie nie wyprały mi wody.
Mini
prosze Cię zacznij słuchać,ogarnij zbiornik,i nie sluchaj głupot.
wyprać to można brudne ciuchy albo kasę :)przepraszam ale nie daj się wkręcić w jakieś fanaberie.
oglądałam ten filmik i proponuję go zrozumieć,bo czy kulki były czy je wyciągnął no3 bylo nadal zero,nie miały wpływu na to,zresztą wszystko było robione na odwrót,zgadzam sie tam z wypowiedzią Darka.B naszego z forum i Laszka01 byłego forumowicza NR,a filmik powstal juz dawno wiec no3 i po4 juz są pewno inne.
2 godziny temu, Mini napisał:Czytałem gdzieś że na 300l 7 ryb to maximum ale to chyba nie prawda. Ile można mieć ryb przy dobrej filtracji?
hehe dobre pytanie?zobacz na mój
jakie ryby można miec 7 małych chromis i co to Max?
każdy zbiornik jest inny
ja mam 24ryby w tym 7 pokolcy dużych i się kręci ale to wszystko było stopniowo i akwarium ma 25miesięcy jest dojrzałe ono też inaczej reaguje niż zbiornik 2 miesięczny :)weź to pod uwagę,a wodę się liczy całą w obiegu,czyli masz 400 lit
Ps test na po4 kropelkowy nie jest dokładny stawiam ze będzie na hance okolo 0.04