fifek33 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2019 Mam w/w sól i dziś zrobiłem testy solanki i ca tylko 320 albo mam walnięty test albo sól jest jakaś wadliwa. Miał ktoś z was taka sytuacje ? Mg 1360 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2019 Spróbuj dobrze przemieszać sól, miałem podobnie z inną solą, na początku ca 420 a im bliżej dna wiadra tym bardziej rosło w 3/4 wiadra ca i mg było tak wysokie, że salifert nie zmieniał koloru(sprawdzałem na 2 różnych testach 2 razy) sól mieszałem tylko z góry przed tym jak dodawałem ją do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 Ja już jestem przy dnie wiadra końcówka soliWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 A jaką ty solanke mierzyłeś ? Świeżo robioną czy tą w akwarium. Bo jak świeżą to jak wszystko było ok wcześniej to może niedomieszana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 Świeża mierzyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 Nie jest przypadkiem wilgotna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 Trzymam w suchym miejscu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Sól Grotech jest bardzo uboga raczej na start niż do akwarium rafowego . Zmień na inną W tej cenie ta będzie lepsza : https://erybka.pl/product-pol-18158-Aquaforest-Reef-Salt-22-kg.html Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach