atk Zgłoś Napisano 6 Maja 2019 Dzień dobry wszystkim Szukałem i przypadkiem znalazłem taki multifotometr idip 570 - miał ktokolwiek z tym do czynienia? Wygląda na zabawkę, niźli sprzęt do zadań profesjonalnych... http://aadg.pl/akwarystyka-morska/pozostale-morskie/testy-i-mierniki/fotometr-multifotometr-inteligentna-analiza-wody.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Maja 2019 No za takie pieniądze to by była droga ta zabawka. Ciekawe czy ktoś już taki zakup popełnił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 6 Maja 2019 Jak policzyć Hanke na po4 lub sam fosfor, KH, sól, no3 które kosztuje około 1200 PLN... To się zbliżysz do tej kwoty :/ Multifotometr Hanny to już 4.5k PLN plus wszystkie reagenty Do pełni szczęścia brakuje mi coś elektronicznego na no3... Ale hanna ma zaporowa cenę, a z tego co zauważyłem to mała Hanka jest tylko na no2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jano253 Zgłoś Napisano 7 Maja 2019 Takim urządzeniem w swoim baniaku dokonuję pomiarów już prawie od roku . Spisuje się fenomenalnie . Testy bardzo proste, dostępność dodatkowych pasków bez problemu. Mam uprawnienia do pomiaru : Kh , Ca, Mg, PO4, pH, NO3 . Uważam, że to urządzenie warte jest tych pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach