Skocz do zawartości

Historia edycji

papryk1

papryk1

@Przemek, w dyskusji nie chodziło o cenę -bo to "problem kupującego".

chodziło mi:

@Sygen-"bo sama lampa led powinna mieć ledy rozmieszczone nad całym akwarium a nie punktowo więc wtedy wszystko będzie równomiernie oświetlone"

Czy argument jest merytoryczny w przypadku Waszych lamp z różnymi panelami : CRP/XM, Hyperion R2 i HyperionR2+(SMT)?

Mam w swojej kolekcji lampy z każdym typem paneli-wraz z SMT i wiem jak świeci bez ani jednej diody białej.

@PrzemekCzy możesz wkleić obrazek porównawczy podać jak się różnią charakterystyką rozpraszania/natężenia fali świetlnej.

Koledze chodzi o to że wąskie panele led jakie mamy zastosowane w Metis'ach słabo rozpraszają światło wąsko świecą co w konsekwencji powoduje pn. palenie korali pod panelem a kawałek dalej ciemną plamę.

Wracając do wątku @waldek123blau, myślę że nie zakończysz na tym swojej pracy gdyż patrząc na Twoje zdjęcia widzę dużo nie doświetlonych/ciemnych miejsc ;-(

Na przyszłość proponuję (gdyby coś się przepaliło) zlikwidować wszystkie led'y białe, czerwone, zielone i zostawić same niebieskie(uzupełniając tymi z załązconego u dołu zdjęcia w galerii NR ale wybieraj tylko niebieskie) i dołożyć po 4szt t5 na każdą z lamp w kolorystyce Marinestar lub Aquastar (w tej t5 jest dużo żółtego,czerwonego i zielonego światła).

W linku-zdj. zastosowanych diod w 9-cio kanałowej lampy PS.

http://nano-reef.pl/gallery/image/67538-20190917_173138jpg/

papryk1

papryk1

chodziło mi:

@Sygen-"bo sama lampa led powinna mieć ledy rozmieszczone nad całym akwarium a nie punktowo więc wtedy wszystko będzie równomiernie oświetlone"

Czy argument jest merytoryczny w przypadku Waszych lamp z różnymi panelami : CRP/XM, Hyperion R2 i HyperionR2+(SMT)?

Mam w swojej kolekcji lampy z każdym typem paneli-wraz z SMT i wiem jak świeci bez ani jednej diody białej.

@PrzemekCzy możesz wkleić obrazek porównawczy podać jak się różnią charakterystyką rozpraszania/natężenia fali świetlnej.

Koledze chodzi o to że wąskie panele led jakie mamy zastosowane w Metis'ach słabo rozpraszają światło wąsko świecą co w konsekwencji powoduje pn. palenie korali pod panelem a kawałek dalej ciemną plamę.

Wracając do wątku @waldek123blau, myślę że nie zakończysz na tym swojej pracy gdyż patrząc na Twoje zdjęcia widzę dużo nie doświetlonych/ciemnych miejsc ;-(

Na przyszłość proponuję (gdyby coś się przepaliło) zlikwidować wszystkie ledy białe, czerwone, zielone i zostawić same niebieskie(uzupełniając te ze zdjęcia ale tylko niebieskie) i dołożyć po 4szt t5 na każdą z lamp w kolorystyce Marinestar lub Aquastar (w tej t5 jest dużo żółtego,czerwonego i zielonego światła).

papryk1

papryk1

chodziło mi:

Na przyszłość proponuję (gdyby coś się przepaliło) zlikwidować wszystkie ledy białe, czerwone, zielone i zostawić same niebieskie(uzupełniając te ze zdjęcia ale tylko niebieskie) i dołożyć po 4szt t5 na każdą z lamp w kolorystyce Marinestar lub Aquastar (w tej t5 jest dużó żółtgo,czerwonego i zielonego światła).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.