gonzolak83 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2019 Zbuornik 60l. W chwili obecnej blazenek + ekipa sprzatajaca w postaci pustelnika i 4 slimakow (turbo, trochus, babilonia). Wymagania: - spokajna ryba ktora dogada sie z blazenkiem - brak zabezpieczenia w postaci siatki. Nie moze slynqc z efektownych skokow:) - brak piasku - bezpieczna dla korali. Jestem ciekaw pomyslow. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2019 Pomyśl nad siatka ponieważ fajne są ślizgi. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2019 U mnie z błazenkami dogaduje się gobiodon, skakać też nie skakał. Tylko u mnie była inna sytuacja, gobiodon był królem podwórka a błazny wpadły później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gonzolak83 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 13 hours ago, Jointela said: Pomyśl nad siatka ponieważ fajne są ślizgi. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Siateczka dalaby duzo wiecej mozliwosci to prawda. Zawsze podobal mi sie salarias. 11 hours ago, Sagerrak1 said: U mnie z błazenkami dogaduje się gobiodon, skakać też nie skakał. Tylko u mnie była inna sytuacja, gobiodon był królem podwórka a błazny wpadły później. Gobiodon piekna rybka. Niewielka i podobno z fajnym charakterem. Musze zobaczyc lokalnie czy gdzies dostane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 Siatka fajna sprawa ponieważ śpisz spokojnie i nie martwisz się czy życie które kupiłeś wczoraj nie leży na podłodze. Możesz jeszcze pomyśleć o bezkręgowcach. Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gonzolak83 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 28 minutes ago, Jointela said: Siatka fajna sprawa ponieważ śpisz spokojnie i nie martwisz się czy życie które kupiłeś wczoraj nie leży na podłodze. Możesz jeszcze pomyśleć o bezkręgowcach. Zgadza sie ale widze tez i spore minusy. Pierwszy maly wybor gotowych produktow - praktycznie tylko red sea dostepne (cena). Przy zbiorniku bez sumpa i panelu masz mase sprzetu na scianach akwarium wiec ciezko zrobic jedna zwarta konstrukcje musza byc co chwila wyciecia na rurke np. od filtra, mocowanie oswietlenia, dolewka, dozownik itd. No i kwestia sciagania za kazdym razem przy grzebaniu w akwa tej siatki, przy karmieniu itd. To mnie powstrzymuje przed wdrozeniem w zycie tego pomyslu Co do bezkregowcoe to sa juz slimaki i pustelnik. Do glowy przychodzi mi jeszcze krewetka czyszczaca - tylko do samego blazna to sztuka dla sztuki :). Te mniejsze krewetki sexy shrimp co pocieszne ale podobno lubia skubac zoasy. Jezowca nie chce bo to jest huligan i masakrator szczepek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 Jak nie siatka to korona Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eXo Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 Gobiodon Okinawe bardzo ładna i wdzięczna rybka do obserwacji, jednak z błaznami nie zawsze się dogada. Moja para błaznów ma już ładnych parę miesięcy i niestety ganiają Gobiodona jak tylko ten się znajdzie w ich polu widzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
max1974 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2019 U mnie w kostce gobidon upatrzyl sobie euphylie .Praktycznie caly czas na nich siedzac , zanim udalo mi sie gada wylowic 2 potracily głowki . Cytuj Zbiornik 95x50x50 os 7x17W + actinica Led APF600 ,2x Koralia 3, sump 80L einheim 1250 start 10.2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach