piotrs Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2019 Niedawno zrobiłem zakupy online w pewnym sklepie. Zamówiłem ostracion Cubicus, który jest żółty a przysłali mi białego w czarne plamki. Po szukaniu czy zmieniaja barwe natknąłem się na zdj. które pokazywało tą rybę. Miał ktos doczynienia ztą odmianą? Czy mogę reklamować rybę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Obydwa zdjęcia pochodzą z internetu, więc nie ma sensu rozprawiać. Pokaz zdjecie swojej rybki. Wiele ryb w stresie czy wieczorową pora zmienia barwy i nie ma w tym nic dziwnego. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 8 godzin temu, Nik@ napisał: Obydwa zdjęcia pochodzą z internetu, więc nie ma sensu rozprawiać. Pokaz zdjecie swojej rybki. Wiele ryb w stresie czy wieczorową pora zmienia barwy i nie ma w tym nic dziwnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czubais Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Każdy zakup @ można zwrócić w ciagu 14 dni. Decyzja należy do Ciebie... Porozmawiaj ze sprzedawcą- powiedz o co chodzi, może mają żółtą i wymienia Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Czubais (wyświetl historię edycji) Cytuj --------------------------------------- Powoli ale do przodu: Mój projekt 130x70x65+sump 100x50x40; Schuran 120, oświetlenie 3xKessila150w 10000k,obieg NewJet4500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 Chyba faktycznie to nie jest cubicus. Przekopałam wiele zdjęć i z tych gdzie rybka cubicus była (prawdopodobnie) zestresowana i blada, pozostawało jej jednak żółta tęczowka oka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 2 godziny temu, Nik@ napisał: Chyba faktycznie to nie jest cubicus. Przekopałam wiele zdjęć i z tych gdzie rybka cubicus była (prawdopodobnie) zestresowana i blada, pozostawało jej jednak żółta tęczowka oka. Tez myslalem ze zestresowana, jednak dzisiaj patrzę a ona jeszcze jaśniejsza i zero żółtych kolorów a wręcz śnieżnobiała z czarnymi plamkami jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2019 Piotr zamykaj temat jutro ja zabieram do siebie ,będę miał fajna rybcie a Ty problem z głowy a jeśli chcesz na żółto to wrzuć cytrynkę do wody hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2019 Fakt, że dorosła ryba wygląda czasersko z tym nochalem i chyba rzadko można ją kupić. Po wpisaniu w google nie podpowiada się w żadnym sklepie, a z erybki podpowiadają się wszystkie ryby, jakie kiedykolwiek były w sprzedaży. Ktokolwiek będzie jej właścicielem to pogratulować rzadko spotykane go w akwariach okazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach