wally Zgłoś Napisano 22 Marca 2020 Mam dwa kanały jeden niebieski i RB a drugi 3 x 6500 3x 8500 + 2 diody czerwone i 2 żółte. Już zamówiłem niebieskie diody to wywalę tę czerwone i żółte. A białe bym wymienił na 1000k i 2000k będzie lepiej? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Marca 2020 Zdecydowanie.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wally Zgłoś Napisano 22 Marca 2020 To zamówię diody wymienię i zobaczymy czy pomorze. Dzięki za pomoc jak wymienię to wrócę jakieś zdjęcie dla porównania. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wally Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2020 I znowu potrzebuje pomocy tym razem odmiana niebieska. Wygląda tak ja by pękła tkanka. Już raz tak było i po kilku dniach pęknięcie zarosło tkanka. Mam nadzieję że teraz też tak będzie ale jaka może być tego przyczyną? Pierwsze zdjęcie 31.05.2020 drugie zdjęcie Dzisjaj. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2020 W dniu 13.06.2020 o 17:17, wally napisał: jaka może być tego przyczyną? 1. Coś (jakiś wieloszczet czy inny robak siedzący w podstawie korala) może podgryzać. 2. Może niedobór jodu, szczególnie jeśli byś rzadko/małe podmiany robił i nie suplementował mikro jakoś. 3. Może koral zwyczajnie traci tkankę bo mu parametry wody nie pasują (testy by się przydały). 4. Może cyrkulacja za słaba/za mocna w tym miejscu... No powodów może być wiele, więc powinieneś je systematycznie eliminować. Zacznij od dokładnego obejrzenia szczepy, czy tam coś nie siedzi, od zrobienia testów wody, możesz też przestawić szczepę w inne miejsce, z inną cyrkulacją. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2020 I mnie to był jod ale widziałem fotkę jak koleś zrobił dip też lecącej caulastrea i wypadło z niej kilkadziesiąt małych wieloszczetów... A szkielet jak sito :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach