azgar Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 Moja fungia prawdopodobnie została uszkodzona od drobnego piasku przez ryby kopiące, starałem sie korala otrzepywać jeśli coś piasku ma mim było a ostatnio dałem do sumpa do szczepkarium. Da się to jakoś uratować ? tam na zdjęciu widać na dole ubytki tkanki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2019 Karm dobrze, powinna wrócić do formy. Są to dość twarde bestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek881 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2019 mozna jeszcze kąpac w jedzeniu ok. 20min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 1 Lipca 2019 dzieki lps-y wszystkie u mnie dobrze sie maja druga fungia ładnie polipuje ta najwyraźniej przez ten piasek została uszkodzona, a jest szansa ze pokryje się tkanka tam gdzie te białe miejsca bo sa ? Obecnie całkiem białe te miejsca sa na zdjęciu może tego tak nie widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2019 Przyklej fungie na podstawkę kropelka od spodu i sie skoncza takie problemy. Wtedy ja gdzieś na skalke jak inne lps. Zauwazylem, ze im piach i lazenie nie sluzy i konczy sie utrata tkanki. Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiktorkokoszka Zgłoś Napisano 2 Lipca 2019 jeśli masz środki antybakteryjnie fajnie było by ją wykompać ,albo w bardzo małej dawce jodyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach