fannadil Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 na pewno dokup radiator i wentylator do chłodzenia i będzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Zmniejszylem planowaną ilość diod. I nie będę na 100% świecił. Zobaczę po zmontowaniu jakie temperatury osiągnie profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Ja u siebie świecie w okolicy 25W, na profilu mam dwa radiatory na całej długości a i tak odpala mi się wentylator w te upały bo profil przekracza magiczne 40 stopni. Moim zdaniem profil będzie u Ciebie na pewno za mało druga sprawa, czym chłodniej tym dłużej te diody pożyją. UV 3W szybko się stopią było to już poruszane na forum w innych tematach zastąp je 1W albo zrezygnuj, RB mają też właściwości podobne do uv korale święcą. U mnie soczewka w UV 1W też po dwóch miesiącach kleiła się do palca więc też coś z nimi jest nie halo dlatego dałem sobie z tym spokój i mam rb i białe 4:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 O UV przeczytalem jak juz zamowilem. Ale UV będą tylko 2 szt. I to jako dodatek, lub jako nocne skrecone na minimum. Póki nie złożę całości to się nie wypowiem. Zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Ile nm UV zamówiłeś? Z tego co pamiętam 395nm tylko się topią z innymi nie było problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 (edytowane) Wlasnie 395. W ktoryms watku czytałem że 405-415 się topią. Myślałem o nitce z diod 1w ale już zamówiłem driver 700L. W ostateczności zmienię na inne diody. 12 minut temu, fannadil napisał: Ja u siebie świecie w okolicy 25W, na profilu mam dwa radiatory na całej długości a i tak odpala mi się wentylator w te upały bo profil przekracza magiczne 40 stopni. Jakiej wielkości masz profil? Edytowane 31 Lipca 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 40x16cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 To u mnie będzie 60x16cm. Obecnie mam 18W na 11.5x29cm i temperatura nie przekroczyła 35st C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Ja mam 40x16 profil, 30W "realne" (diody 1W zasilane prądem 350mA). Bez wentylatora było słabo, z wentylatorem 14cm wolnoobrotowym (praktycznie niesłyszalny), bez żadnych dodatkowych radiatorów, lampa przy pełnej mocy jest "lekko ciepła". Wiatrak to podstawa Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Nie mówię nie. Ale zobaczę jak to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Profil i ledy już są. Jutro powinna dojechać elektronika od @magu. I kilka długich wieczorów na łączeniu wszystkiego w całość. Jeszcze pytanie, przewód ydty 0.5mm będzie dobry do połączenia diod? Czy dać grubszy? Wymyśliłem sobie że od driverow dam ośmiożyłowy kabel żeby był jeden na 4 kanały. A całe sterowanie schowam gdzieś za akwarium. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2019 Brakuje tylko przewodu 8-mio żyłowego. Nie mogę nigdzie dostać czarnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2019 Na allegro są takie do przyczep np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2019 Będzie? https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-sterowniczy-liyy-8x0-5-bez-ekranu-7553883162?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2019 Na moje starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2019 Ok. Chciałem na weekendzie złożyć wszystko ale w żadnym sklepie w pobliżu nie ma takiego kabla. Trzeba czekać na paczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2019 C.D.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Lampa złożona i co najważniejsze działa Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez LordMatthew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GAMMIS Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2019 Witam Możesz podać jakie konfiguracje diod masz na poszczególnych kanałach. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2019 Cześć Kanały robiłem jednokolorowe: 1. 6x Royal Blue 2. 6x Blue 3. 3x Cool White 12-15k + 3x Cool White 15-20k 4. 2x UV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach