Brat Marian Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2019 mam niskie fosforany a wysokie azotany co może byc przyczynom fosforany 000 a azotany 25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) Przyczynom może być dużo rzeczy... Ale nie rozumiom tu ludzie jak ma się Twój temat do tytułu. Poprawiom go, napiszom więcej o zbiorniku i obsadzie, zwłaszcza o metodzie filtracji i obsadzie rybnej. A wtedy znajdom się tacy co będą mieli siłę napisać kolejnom odpowiedź na temat który już tym był poruszany. Ps:szanowna Moderacjom i wszyscy Ci co wezmą to za głupie prześmieszki... Przepraszam... Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez dadario (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nod85 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2019 Na początku też miałem podobnie, dodawałem fosforanów. Jedno jest powiązane z drugim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek79 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2019 W dniu 9.08.2019 o 19:21, Brat Marian napisał: mam niskie fosforany a wysokie azotany co może byc przyczynom fosforany 000 a azotany 25 czym mierzysz fosforany? bo kropelkowe testy są za mało czułe na niskie wartości. jeśli masz ryby i karmisz je szczególnie suchym pokarmem to na bank masz fosforany powyżej zera. do zbicia azotanów moim skromnym zdaniem można dozować fosforany w takim przypadku ale bardzo, bardzo ostrożnie i tylko jeśli masz naprawdę zera. naprawdę = wg Hanki lub ICP Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/93536-diabelskie-666-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach