Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 22 Września 2019 Będziesz oklejał komin w środku i tylną szybę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 22 Września 2019 W środku malować? Ciężko było by dorwać farbę obojętna dla systemu. Jak już to mogłem użyć szkła lacobel na komin, ale będę malować na błękitny kolor. Mam nadzieję że i tak zarośnie wapiennymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 22 Września 2019 Malować nie, lacobel możesz wkleić od środka w kominie. Edit: jeszcze pytanie z ciekawości, w jakim celu akwa jest spięte pasem transportowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezarreefmax Zgłoś Napisano 22 Września 2019 Bez problemu to zrobiłem ale na systemie się odbiło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Ostatnia prosta, hydraulika i klejenie skały. Pas trzymał kawałek deski. Na desce oparłem komin żeby trzymał poziom podczas schnięcia silikonu. update. Edytowane 22 Września 2019 przez pokson (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 22 Września 2019 Trzymam kciuki, wrzuć update jak odpalisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 24 Września 2019 Uffff... zrobione. Pierwsze co się rzuca w oczy i uszy to przepływ Na rurze 25mm i pompie ustawionej na 140W woda w sumpie delikatnie przelewała się, a zawór na spływie był tak na 1/3 zamknięty. Teraz na rurze 40mm i pompie ustawionej na 100W, zawór na spływie jest zamknięty tak na oko 1/5 a woda w sumpie jak by się gotowała... . Śmiało mogę powiedzieć że przepływ jest 2 może 3 razy większy. Wszystko działa, nic nie cieknie, jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 24 Września 2019 Wyszło super, mam kilka pytań:- nie hałasuje ci jak masz główny przelew bez rury w kominie tylko prosto do przelewu?- masz zawór kulowy, czy ciężko nim wyregulować żeby było w miarę cicho- te doklejane szyby masz cieńsze niż grubość szyb akwa czy ta sama grubość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 24 Września 2019 - Nie hałasuje bo woda przepływa przez tą rurę cała jej średnicą. - Tak, zwykły zawór kulowy. Chwila męczarni, ale da się wyregulować dość szybko. - Szyby są grubości 4mm. Nie dawałem grubszych bo moim zdaniem nie ma to sensu. Dokleiłem do nich listwy maskujące i wszystko się trzyma. Mam tylko nadzieję że glony wapienne szybko zacznął rosnąć, bo ten komin na tylnej ścianie wygląda okropnie jak się patrzy z przodu akwarium... . W następnej kostce komin będzie na całej szerokości tylnej ścianki z czarnego Lacobelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 25 Września 2019 Wklej lacobel od środka i już. Ja się obawiam, że te węższe szyby będzie gorzej czyścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach