fidelart Zgłoś Napisano 4 Września 2019 Cześć , szukam i nie mogę znaleźć. Chciałem zamontować mały filtr na złoża typu rowa phos itp Filtr wielkości butelki 0.5- 1 l Czy coś takiego istnieje , a może ktoś swoim patentem takie robi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Września 2019 filtr fluidyzacyjny ? akurat do rowy nie polecam bo będzie masakrycznie pyliło ma stać w sumpie ? bierzesz "butelkę z dzióbkiem" odcinasz dno a w "dzióbek" wkładasz małą pompkę 200 - 300l/h i gotowe ewentualne sitko z kawałka firanki pod zakrętkę - działa i kosztuje tyle co .. pompa chyba że musi być firmowe to zerknij np na AQUA TREND Storm X400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 4 Września 2019 Poza tym co napisał Marek: Bubble magus mini 70 Nyos Torq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 4 Września 2019 13 minut temu, silvia napisał: bierzesz "butelkę z dzióbkiem" odcinasz dno a w "dzióbek" wkładasz małą pompkę 200 - 300l/h i gotowe i gąbki jakieś ? trzeba zastosować pomiędzy media tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Września 2019 1 minutę temu, fidelart napisał: i gąbki jakieś ? w fluidyzacyjnych nie stosuje się gąbek (poza tym pewno zatkały by się w kilka h) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 6 Września 2019 kupiłem filtr ( jak na biopalety) ale muszę mieś w worku te media bo pompa za mocno daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Września 2019 22 godziny temu, fidelart napisał: kupiłem filtr ( jak na biopalety) ale muszę mieś w worku te media bo pompa za mocno daje "przyduś" pompę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach