TMK Zgłoś Napisano 9 Września 2019 Odpieniacz Bubblemagus A9 z pompą na 24V nieregulowaną. od jakiś 3 tygodni nie chce pienić. Pracował zawsze na niskim poziomiewody, ale pienił ok. Pomacałam zasilacz i jest mocno gorący zwłaszcza przy końcu cienszego kabla. Jeszcze nie parzy, ale gorący. Wiem ,że zasilacze się grzeją, ale obnacałam tunze i jecod i one lekko letniawe. Niestety nie pamiętam czy on był taki od zawsze, czy może coś mu jest i dlatego jest problem z pienieniem. Mam nadzieję że ktoś zrozumie co napisałam. Jak ma ktoś taki odpieniacz to niech pomaca zasilacz i napisze czy gorący Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 9 Września 2019 Zasilacz nie może być gorący. Żaden, nigdy. Powąchaj go, jeśli czuć zapach elektroniki to coś się w środku smaży. Ale ogólnie uszkodzony zasilacz w małym stopniu ma wpływ na pienienie. Bo albo daje 24V albo nie. Poszukał bym raczej problemów w pompie (przytarty/zablokowany wirnik???) albo uszkodzona sama cewka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach