tilk74 Zgłoś Napisano 18 Września 2019 Witam serdecznie . Postanowiłem do mojego 100l akwarium dołożyć odpieniacz . Akwarium jest bez sumpa wiec odpieniacz będzie bezpośrednio w lub na akwarium. Zastanawiałem się nad Tunze 9004 Skimer dc (którego jak na złość nigdzie na dzień dzisiejszy nie ma w żadnym sklepie w Polsce ) lub Magus QQ 3 . Chyba że macie jakieś inne propozycje .Dodam że na dzień dzisiejszy mam 96 l ale w planach przyszłorocznych jest 200 L . Akwarium z miekkasami i LPS oraz na 6 ryb kilka krewetek ślimaków i 2 kraby . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 18 Września 2019 Mam tunze 9004 zwykły, chodził w 90l, teraz mam go w 170l. Daje radę, ładnie pieni, dosyć łatwy w regulacji. Na start po większym czyszczeniu puszcza trochę bombli ale bez tragedii. Jak dasz trochę waty do tłumika to można powiedzieć, że i cichy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Września 2019 Godzinę temu, Konrad_Wwa napisał: Jak dasz trochę waty do tłumika to można powiedzieć, że i cichy:) albo przedłużyć rurkę od powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tilk74 Zgłoś Napisano 18 Września 2019 Czyli jednak Tunze 9004dc brać niż Magus QQ3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 19 Września 2019 Na temat tego drugiego się nie wypowiem, mam tunze i mogę polecić. Jedna jeszcze wadą mi się przypomniała to trzeba się przyzwyczaić do rozkładania tego pienidła tzn. zatrzaski są tak dziwnie zrobione ze wydają się dość filigranowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tilk74 Zgłoś Napisano 19 Września 2019 Ok dzieki za info . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach