meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Witam posiadam Bubble Magus C-3.5 odpieniacz do 100-300l. I od dwóch dni strasznie pieni tak że aż pokrywkę z kubka podnosi i wywala biała pianę, a jeżeli coś postawie na pokrywce to wywala pianę przez otworki w niej. Do tego czasu było ok i odpieniał bez problemu. Proszę was o pomoc. W celu rozwiązania problemu bo już mnie trafia. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Zastanów się co zmieniło się w akwarium. To jedyny powód który może dawać takie zachowanie odpieniacza(bo stawiam, że odpieniacz sprawdziłeś i jest czysty), Dodawałeś coś nietypowego??? Leki, preparaty, pokarmy? Lub czy nie masz dzieci w domu które mogły by coś wrzucić? Ewentualnie nie zaginęła Ci jakaś rybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Ostatnio walczyłem z apitasią sokiem z cytryny. Jak na razie skutecznie. Do wody poszło około 4ml. Czy to może być skutek. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Witam. Posiadam taki sam model .U mnie wariuje jak dodam coś do wody, np. jakiś pokarm w płynie. Po godzinie wraca do normalnej pracy. W tym czasie potrafi wywalić ze 3 kubki. Mam ustawiony na sucho. Ogólnie jestem zadowolony a mam go 1,5 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Dzięki wielkie. A tak na marginesie zapytam jeszcze ile masz cm od lustra wody do szczytu odpieniacza. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 przyczyna pewnie jest ten sok - pełno mikroczastek i farfocli, wiec odpieniacz ma co pienić. Najlepiej zapisywać sobie, jak odpieniacz zachowuje się po dodaniu konkretnych preparatów. Raz myślałem, że z odpieniaczem, albo z pompą jest coś nie tak, kiedy do baniaka wlałem pokarm dla korali reefbooster biodigestu. Odpieniacz przestał pienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 przyczyna pewnie jest ten sok - pełno mikroczastek i farfocli, wiec odpieniacz ma co pienić. Najlepiej zapisywać sobie, jak odpieniacz zachowuje się po dodaniu konkretnych preparatów. Raz myślałem, że z odpieniaczem, albo z pompą jest coś nie tak, kiedy do baniaka wlałem pokarm dla korali reefbooster biodigestu. Odpieniacz przestał pienić Dzięki za radę. Teraz tak myślę że to może być od tego soku. Bo to się zaczęło na drugi dzień po dodaniu. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Od lustra wody do końca kubka mam 24 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Dzięki. Zobaczę ile jest u mnie. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bilu771 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Jak dobrze pamiętam to powinien być 24-25 cm. w wodzie. Tak pisało w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 Ja kiedyś miałem buble magus curve 5 powinien być zanurzony na 24-25 ale lepiej działał gdy go ustawiłem na około 21 cmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meyger Zgłoś Napisano 7 Listopada 2019 No i mój jest zanurzony na 21cm a nad lustro wody 25. niżej zanurzyć już nie mogę bo stoi na dnie sumpa.Do tej pory chodził wyśmienicie. Teraz go dokładnie wyczyściłem i zobaczymy za chwilę jak będzie. Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach