Gość Zgłoś Napisano 29 Listopada 2019 Ja bym lał końskie dawki bakterii i świecił tylko niebieskim światłem.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2019 38 minut temu, =Fresz= napisał: Ja bym lał końskie dawki bakterii i świecił tylko niebieskim światłem. Końskie tz jakie ? Podwójne? Codziennie ? Czy seachem stability Ok? Czy inne bakterie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Listopada 2019 Kup sprawdzone śmierdziuchy special blend i lej codzienie przez tydzień startową dawkę.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Dzisiaj wlałem 2.5 ml wody utlenionej nie wytrzymałem tylko mam 2 pytania odnośnie tej kuracji 1. Czy lanie bakteri przy kuracji wodą utlenioną ma sens ? Czy przestać lać na ten czas ? 2. Czy brak odpieniacza ma jakieś znaczenie przy laniu wody utlenionej? Edytowane 2 Grudnia 2019 przez erni20133 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2019 Odnośnie wody utlenionej:https://www.nano-reef.com/forums/topic/268706-peroxide-saves-my-tank-with-pics-to-prove-it/Miłej lektury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cimek Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2019 58 minut temu, erni20133 napisał: Dzisiaj wlałem 2.5 ml wody utlenionej nie wytrzymałem Witam. Słuchaj kolegów co pisali wyżej. Za dużo kombinujesz. Ja miałem i Dino i cynano i zielone. I nie robiłem nic nie lałem bakterii ,nie robiłem podmian, nie zaciemniałem zbiornika, świeciłem normalnie i karmiłem tylko rybki. A miałem tego więcej od ciebie. Poprostu miałem tego dosyć jak ty i położyłem NATO wszystko laske. I znikło samo biologia zadziałała. Jedynie lałem ATI essential bo nie robię podmian . Także cierpliwośći nie zniknie w tydzień tylko może w miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2019 Macie rację musiałem przedobrzyć , i za to oberwałem plagą.......podejrzewam że każdy w jakiś sposób obrywa prowadząc akwarium ..... najgorsze są straty i oby ich nie było. Leje wodę utlenioną 3 dzień, świece 50% samym niebieskim Dino jakby odpuszcza co dzień coraz mniej ale jest jeszcze ..... Plaga jak plaga Dino pokrywajace korale piasek skały , wręcz dusi korale nie mogę czekać , mam nadzieję że się uda.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2019 Czy lejąc bakterie specjal blend przez jakiś czas nie należy świecić swiatlem uv ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blues Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 O ile wiem to Special blend mają w swoim składzie bakterie fotosyntetyczne więc powinny mieć światło pisał coś o tym Tester w swoim wątku o nowym akwarium Sorki zle przeczytałem Twoje pytanie,oczywiście należy świecić normalnym światłem a uv raczej nie no bo po co uv będzie zabijało bakterie jakie dozujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni20133 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Właśnie mam lampkę 30w 4 royalblue 2 niebieskie 1 uv i białe... I czy ta jedna uv zabija mi bakterie które dozuje ? Edytowane 21 Grudnia 2019 przez erni20133 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 Ta dioda uv nie zabije Ci niczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach