Kiks Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 Witam mam problem z błazenkami. Razem od 3,5 miesiąca wpuszczone razem. Jeden niemiłosiernie goni drugiego trwa to 2 dzień. Proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 poczekaj dzień dwa zobaczysz co będzie, jeśli sytuacja się nie zmieni odseparować bo samica go zatłucze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 Odseparować i spróbować ponownie wpuścić? Czy raczej po ptakach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 59 minut temu, Kiks napisał: Odseparować i spróbować ponownie wpuścić? spróbowałbym potrzymać samca w kotniku, żeby samica się przyzwyczaiła jak nie zadziała to do oddania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 15 minut temu, boo12 napisał: spróbowałbym potrzymać samca w kotniku, żeby samica się przyzwyczaiła jak nie zadziała to do oddania Tylko one są razem od początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 poczytaj o tych rybach czasem tak z nimi bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Listopada 2019 No ja mojego musiałem odsprzedać i kupić nowego którego na szczęście samica zaakceptowała.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sting Zgłoś Napisano 18 Listopada 2019 też miałem taki problem jakiś czas temu. Odseparowałem ich na trzy dni. Po ponownym wpuszczeniu do akwarium na szczęście wszystko się uspokoiło i wróciło do normy. Trzymam kciuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 18 Listopada 2019 44 minuty temu, Sting napisał: też miałem taki problem jakiś czas temu. Odseparowałem ich na trzy dni. Po ponownym wpuszczeniu do akwarium na szczęście wszystko się uspokoiło i wróciło do normy. Trzymam kciuki Dzięki kolego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Listopada 2019 też miałem taki problem jakiś czas temu. Odseparowałem ich na trzy dni. Po ponownym wpuszczeniu do akwarium na szczęście wszystko się uspokoiło i wróciło do normy. Trzymam kciuki U mnie separacje nie pomogły musiało dojść do całkowitego rozwodu ciekawe jak będzie u tego kolegi.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 19 Listopada 2019 Dziś jest o niebo lepiej. Samiec nie pływa po całym zbiorniku przestraszony jest lecz samica prawie wcale go nie atakuje. Podpływa co jakiś czas do niego i odpływa. Dam znać jak będzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 19 Listopada 2019 Połapała się, że to jedyny facet w okolicy i nie ma co liczyć na królewicza z większym . . . ukwiałem . . . na przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 19 Listopada 2019 Oby tak było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 20 Listopada 2019 Za każdym razem kiedy u mnie błazenki się tłuką na forum pojawia się taki temat. Sam kiedyś taki zakładałem. Moje już chyba tak mają, parę dni samica pogania samca ten zazwyczaj siedzi pod skałą, później pływają razem jakiś czas i sytuacja się powtarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 Żeby było śmiesznie to u mnie nowy błazenek przez około 3 tygodni był akceptowany, a dzisiaj samica znowu jakby ją coś opętało zaczęła gonić nowego adoratora i to tak konkretnie że młody przeskoczył uciekając przez grzebień do komory filtracyjnej heh a już byłem zadowolony że razem siedzą w tym samym miejscu w zoanthusach.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 21 Listopada 2019 Jest lepiej samiec nie ucieka ale jest przestraszony. Samica podpływa i odpływa. Agresywna tylko przy karmieniu. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2019 Bo moze do tarla sie szykuje. Te ryby tak maja. U mnie sie dzieje tak samo, ale ich sprawy pozwalam zalatwiac osobiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Listopada 2019 No moja samica ostatecznie eksmitowała ze zbiornika nowego adoratora. Znalazłem za szafką sucharka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach