Kuba1001 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2019 Witam mam 130l akwa. Ładnie funkcjonuje Powoli chciałbym zwiększyć obsadę i mam pewne rybki na liście. Co sądzicie o tym co wypisałem niżej ? Bardzo chciałbym mieć żółtka a są osoby które trzymają je nawet w 60l Aktualnie 2 nemo Krewetka Babka Doktorek Chromis (jeżeli będzie potrzeba wyłowię go na rzecz innych ryb) Moja wymarzona obsada 2 nemo 1 Krewetka 1 Doktorek Labroides 1 Babka ? Pterapogon (zasugerujcie ile sztuk) 1 Magnifike Ostatni najważniejszy cel 1 żółtek (kupić małego i niech rośnie) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2019 Moim zdaniem żółtek do takiego małego akwarium się nie nadaje. a zamiast doktorka polecam babke neonową - Gobiosoma oceanops bardziej nadaje się do takiego małego akwa Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba1001 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 Moim zdaniem żółtek do takiego małego akwarium się nie nadaje. a zamiast doktorka polecam babke neonową - Gobiosoma oceanops bardziej nadaje się do takiego małego akwa Czyli żaden pokolec nie podejdzie do 130l Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 Moim zdaniem żaden, miałem pokolce w 450 litrach a teraz mam akwa ok 100l i nie wyobrażam sobie trzymania takich ryb w małym zbiorniku. Ta rybka lubi pływać Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 Spokojnie jednego pokolca puki mały możesz wpuścić a jak podrośnie to go odsprzedaż Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba1001 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 Spokojnie jednego pokolca puki mały możesz wpuścić a jak podrośnie to go odsprzedaż Jeśli malutki to co lepsze żółtek czy hepatus Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzaQ Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 Na to pytanie odpowie Ci zrobienie małego eksperymentu: Pozwól się zamknąć w toalecie na 2 miesiące i zastanów się czy będzie ci miło To że fizycznie małego hepatusa czy żółtka zmiescisz w 130L nie znaczy że będzie mu dobrze bo to nie są dla niego warunki. Po drugie to, że inni tak robią nie znaczy że to poprawnie bo to zwykle znęcanie się nad zwierzętami. A argumentacja "jak podrosnie to się odsprzeda" w 90% przypadków się nie sprawdza bo zanim ryba podrosnie to pada ze stresu bądź złych warunków. Każdy ma swój olej w głowie, tematów podobnych jest cała masa... ale zawsze ktoś zapyta, żeby później jak ryba padnie było usprawiedliwienie "przecież na forum ktoś napisał że małego to można", mimo że wszyscy dookoła trąbia że to niepoprawne Cytuj Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 30 Listopada 2019 3 godziny temu, Kuba1001 napisał: Jeśli malutki to co lepsze żółtek czy hepatus Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hepatus w rok z 3 cm rośnie do 15 cm... O pokolcu w tym akwarium nie ma nawet co dyskutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Kuba widzę że jesteś z Łódzkiego podjedz do mnie to sam ocenisz czy warto czy nie Edytowane 1 Grudnia 2019 przez jacekberetłódz (wyświetl historię edycji) Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba1001 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2019 Kuba widzę że jesteś z Łódzkiego podjedz do mnie to sam ocenisz czy warto czy nie [emoji4] No jestem z łódzkiego. Dam znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach