Bartosz 761 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Witam, co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Gąbka. Pożyteczne i nieszkodliwe stworzenie. Możesz ją zostawić spokojnie, to naturalny filtrator. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nexor4 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Dałbyś radę wyłączyć niebieskie światło i zrobić zdjęcie tylko przy białym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 właśnie - bo to raczej na gąbkę nie wygląda a przypomina korala .. nie pamiętam nazwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Dzięki za szybką odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 porównaj z fotkami https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&biw=1625&bih=897&tbm=isch&sa=1&ei=hlTpXc3SJuSUmwWxiJGAAg&q=Bubble+Coral&oq=Bubble+Coral&gs_l=img.3..0i19l10.1780.1780..2364...1.0..0.84.163.2......0....2j1..gws-wiz-img.VM2ehh9ayGk&ved=0ahUKEwjNrY2wmZ_mAhVkyqYKHTFEBCAQ4dUDCAY&uact=5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 Zobaczymy co z tego się rozwinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 W bliskim sąsiedztwie widzę pełno aiptasii więc obstawiam, że to też aiptasie, tylko akurat schowały ramiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 W ogóle jakaś taka nieciekawa ta skała heh daj fotkę całego zbiornika.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 23 minuty temu, Nik@ napisał: W bliskim sąsiedztwie widzę pełno aiptasii więc obstawiam, że to też aiptasie, tylko akurat schowały ramiona. Tylko te które już są tak nie wyglądają nawet jak schowaja ramiona. To cuś jet takie przez cały dzień A krewetka ani zająć sie aiptasia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Trzeba było wziąć więcej niż jedną. To raz Dwa, krewetki duże aiptasie jedzą niechętnie o ile w ogóle, boją się ich. Duże to już takie jak u Ciebie dla nich. Możesz pomóc krewetkom (dokup jeszcze 2 żeby w stadku latały) ubijając aiptasie czy to specyfikiem jak Joe's Juice czy wodą z koncentratem cytrynowym No i krewetki są wrażliwe na środowisko w akwarium a z tej małej fotki jak @=Fresz= napisał nie wygląda w okeju. Moje to już się nawet chować przestały, w trójkę potrafią pognać Pictichromisa podczas karmienia co wygląda dość śmiesznie a aiptasie wyżarły mi całą poza jedną wielką która rośnie poza zasięgiem wzroku/rąk. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2019 jutro zrobię aktualne bo teraz akwa śpi. A tak z warunkami to prowadzi mnie kolega ( długo trwały akwarysta) i według niego jest dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 A oto obiecana fotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 Euphyllia widzę że leci, już jednej główki niema. Te zoanthusy z pierwszej fotki jakoś dziwnie powywijane pewnie za jakiś czas się rozpuszczą. Co to za lampkę tam zamontowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 Euphylie juz taka dostalem, zantusy sa od samego poczatku takie same (od sierpnia) lampa to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 patrząc na zdjęcie wydaje mi się ze boki masz niedoświetlone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 761 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 Wiem, dlatego bedzie zmiana oswietlenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fannadil Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2019 no to jest odpowiedz dlaczego te korale się wywijają za ciemno tam jest, pewnie mógłbyś podnieść trochę ta lampę, ew pewnie wyjecie soczewek by pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maelen Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 wg mnie to jest podobne do tego: https://pl.reeflex.net/tiere/1114_Botryocladia_madagascariensis.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach