miśku Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 Potrzebuję pomocy. Dzisiaj podczas zmiany lampy na nową spadła mi malutka pokryta rdza nakrętka. Niestety z racji jej koloru i wymiaru niesposob ja namierzyć w zbiorniku, podejrzewam że wpadła gdzieś między skaly, albo nawet poprzez pory do samej skały. Akwarium 1.5r głównie same sps i lps, niestety tylko 80l, stąd tym moje obawy. Nakrętka taka sama jak no foto. Jutro dam nowa porcje węgla, niewiem czy stosować go więcej? I jak długo? Czy ktoś może był w podobnej sytuacji? Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka FotoWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2019 poszukaj magnesem albo magnesem na sznurku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2019 I do tego neodymowym Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2019 Radził bym ci ją znaleźć. Pochłaniacze niewiele dadzą bo taka nakrętka będzie się latami rozpuszczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miśku Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2019 Przed świętami, 4 dni po zgubieniu znalazłem coś magnesem.Byl to jeden większy 3mm odłamek i trochę mniejszych okruszków które przyciągnął magnes. Niestety śrubki już to nie przypominalo, albo też nigdy nią nie było (może pozostałość czegoś w skalach lub piachu?) Z drugiej strony zagubiona śrubka była już b mocno skorodowana więc może to i była jej jakąś część.Póki co zmieniłem węgiel i niczego złego w zbiorniku nie widzę.Będę obserwować.Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2019 żelazo jest tez potrzebne w akwarium ,niekoniecznie mogą być zmiany na gorsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach