Sumo4871 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2019 Witam wszystkich chciałem podzielić się a zarazem zapytać. Czy ktoś miał problem ze skimmerem 350 firmy Eheim. Mianowicie wciagnal mi 3 małe błazenki :-( Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i czy wymyśliliście jakiś patent na mniejsze rybki zeby znowu ich nie stracić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kichnu Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2019 Taka jego natura. Jeżeli coś się do stanie do środka to zostaje wciągnięte przez strumień wody i zmielone przez wirnik. Podobny problem jest z małymi krewetkami w słodkim. Można próbować zastosować gąbkę , ale to pogarsza jego skuteczność. Widziałem, że chyba niektóre jego kopie mają już taką gąbeczkę w standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sumo4871 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2019 Tak gąbka jest przed wirnikiem ale bardziej szukam inspiracji na sam spływ. Chyba trzeba bedzie zrobic patent grzebieniem do okola w lekkiej odległości od spływu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kichnu Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2019 Masz na myśli grzebień zamocowany do pływaka skimmera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sumo4871 Zgłoś Napisano 25 Grudnia 2019 Bardziej do górnej czesci korpusu skimera bo pływak jest ruchomy i może nie być takiej siły by razem z grzebieniem sie poruszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach