khazad93 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 Witam wszystkich! Czy spotkał się ktoś z ofertą kupna szkieletu korala? Dałem ogłoszenie na olx z ofertą sprzedaży całego akwarium i napisał do mnie gość, że jest chętny na kupno szkieletów jeżeli jakieś posiadam. Ma ktoś pomysł na co to komu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 albo do reaktora, albo duże kolonie do dekoracji zbiornika? Nic innego mi do głowy nei przychodzi. Chyba, że do sumpa jako filtracja. Ale to dosyć ryzykowne, bo ze szkieletami niewiadomego pochodzenia można przytargać jakieś dziadostwo. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
khazad93 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 Mnie coś pachnie handlarzem bo nie dość że zostawił numer do siebie to jeszcze poprosił żeby się ogłosić wśród znajomych Poza tym taki biały szkielet nie wyglada za ładnie wg mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2020 1 minutę temu, khazad93 napisał: Poza tym taki biały szkielet nie wyglada za ładnie wg mnie. To zależy, jak np. obsadzisz ładnie uformowany szkielet koralem inkrustującym typu montipora danae lub cyphastrea to może bajkowo wyglądać, jak obrosnie Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
khazad93 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2020 A to nie wiedziałem. Może kiedyś spróbuje zrobić coś takiego u siebie w zbiorniku. Dzięki za podpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach