Beti Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 17 minut temu, darek17bb napisał: Zrobiłem jak poradziłaś Beti, lampa działa od wczoraj wieczora z pompą skręconą na minimum. Jak na razie żadnych zmian, zobaczymy co będzie po kilku dniach. Tak wygląda włóknina na cyrkulatorze po dwóch dniach. No to cierpliwości teraz 2-3dni zdjęcie coś nie wchodzi, chyba że inni widzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek17bb Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Kupię jeszcze węgiel w weekend tylko pytanie ile mogę go dać? Dać wg etykiety czy dać go więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Godzinę temu, darek17bb napisał: Kupię jeszcze węgiel w weekend tylko pytanie ile mogę go dać? Dać wg etykiety czy dać go więcej? Myślę że na pierwszy raz tak jak zaleca producent, nie ma co szaleć wszystko stopniowo.. Wstrzymaj chwilowo te bakterie, mylę że u Ciebie się utrzymuje stały zakwit bakteryjny, może nie aż tak duży ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek17bb Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Węgiel już stosowalem bo próbowałem wszystkiego przez te kilka miesięcy ale teraz była chwila przerwy bo mi się skończył. Tak się przyglądam tej wodzie i wygląda to trochę tak jakby coś się rozpuszczało tylko nie wiem jak to sprawdzić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek17bb Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 Niestety do dnia dzisiejszego nic się nie zmieniło.. Lampa UV działała kilka dni lecz bez zmian, bakterie też były odstawione. Trochę jeszcze poczytałem i do głowy przychodzi wytrącenie węglanu wapnia teraz tylko pytanie jeśli to jest to to jak można się tego pozbyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek Stefek Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 Witajcie u mnie woda była mleczna kiedy byłem w domu i co dziennie coś robiłem w zbiorniku jak wyjechałem do pracy na tydzień i zbiornik był nie ruszany to po powrocie woda była krystaliczna. Może tu jest problem z wodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coronholio Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 1 minutę temu, Zbyszek Stefek napisał: Witajcie u mnie woda była mleczna kiedy byłem w domu i co dziennie coś robiłem w zbiorniku jak wyjechałem do pracy na tydzień i zbiornik był nie ruszany to po powrocie woda była krystaliczna. Może tu jest problem z wodą. No akwarysta bardzo często to najsłabsze ogniwo całego systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek17bb Zgłoś Napisano 28 Marca 2020 Niestety, łap tam nie pcham od bardzo dawna.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek Stefek Zgłoś Napisano 29 Marca 2020 Nabierz wody do szklanki odstaw na dzień i zobacz czy będzie osad na dnie. Jak woda się ustoi i będzie czysta to by znaczyło że skała albo piasek pyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach