Lwiatko Zgłoś Napisano 2 Marca 2020 Witam Czy ktoś ma całkowicie zabudowana szafkę gdzie jest sump. Zastanawiam się nad takim rozwiązanie bo jedną scianę mam odkrytą i doszedłem do wniosku, że w tej ścianie mogę zainstalować jakiś wentylatorek, albo jakieś otwory jak w drzwiach. I drugie pytanie czy można przykryć sumpa jakimś szkłem nakrywkowym aby ograniczyć parowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Marca 2020 34 minuty temu, Lwiatko napisał: aby ograniczyć parowanie. można - ale ograniczysz też wymianę gazową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 2 Marca 2020 Sporo zależy od wyposażenia tego sumpa i zastosowanej cyrkulacji. Jeśli stosujesz odpieniacz, a cyrkulacja jest na tyle mocna, że ciągle rusza taflą wody to nie widzę problemu. Sam stosowałem przykrywki i nie było z tym najmniejszych problemów. Ilość parującej wody się zmniejszyła, ogólnie zrobiło się ciszej no i w samej szafce mniej było wilgoci i "solnych" nalotów, przez co elektronika moim zdaniem była bezpieczniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach