Xyron Zgłoś Napisano 11 Marca 2020 Do nowego zbiornika chciałbym przerzucić: Błazenek 2x Chrysiptera parasema 2x Doktorek 1x Dodatkowo chciałbym tam mieć: Chelmon rostratus Gorgasia preclara Babka Ile sztuk takich rybek można wrzucić i co do wyżej wymienionych można jeszcze dodać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 11 Marca 2020 Trochę " z d**y" ta obsada. Błazenek to ok, must have akwarium morskiego... Parasema zbóje i w dodatku mało "pożyteczne". Doktorek, no ok. Chelmon mega wrażliwy i często padający, niestety nie dla kogoś kto musi pytać o obsadę. Gorgasia specyficzna ryba do której potrzebujesz grubej warstwy piasku, spokojnego nurtu i spokojnych ryb. Babka to przy piasku również must have. Ile rybek możesz mieć... Zależy... Co jeszcze dobrać??? Brakuje jakiegoś wargacza, czegoś na glony, coś co by pływało w toni... To takie moje zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 11 Marca 2020 Co do Parasemy, duże stado i po sprawie. Wpuściłem 4 sztuki to wybuchła wojna i zostały dwie. Zrobiły sobie dwa duże rewiry i tyle je widziałem bo głównie siedziały w skałach na granicy terytoriów. Dodałem 10 sztuk i jest spokój. Agresja się rozłożyła, terytoria są małe i jest mega ruch. Od czasu do czasu wybuchają wojny, ale każda goni każdą, więc żadna nie jest narażona na zatłuczenie. Od dwóch miesięcy cała dwunastka cieszy oczy bo ganiają się i w skałach i w toni. Lepsze niż chromisy. Fajnie że jak planujesz chełmona to nie idziesz w pokolce. Będzie miał chłopak spokój. Choć jednego ctenochaetusa to bym dał na glony jednokomórkowe. Do tego haremik anthiasów i masz fajny ruch w zbiorniku. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach